x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Sanctiunile americane "culca" rachetele Rusiei la pamant!

Sanctiunile americane "culca" rachetele Rusiei la pamant!

10 Mai 2018   •   14:48
Sanctiunile americane "culca" rachetele Rusiei la pamant!

Statele Unite au instituit un nou pachet de sanctiuni, in vizor fiind, de aceasta data, structurile si companiile din Rusia care, in opinia Washingtonului, au incalcat legislatia americana privind neproliferarea armelor de distrugere in masa, informeaza presa de la Moscova.

 

Pe lista neagra a fost inscris, printre altele, Centrul de pregatire numarul 11 pentru rachetele de croaziera, unitate care i-a invatat pe militarii iranieni cum functioneaza sistemele S-300, livrate Teheranului in baza unui contract din 2015.

Biroul de proiectare utillaje (JBP) a fost, la randul lui, sanctionat pentru ca a creat sistemul de aparare aeriane "Pantzyr-S1", furnizat Damascului in ultimii ani.

In ceea ce priveste concernul BARL, specializat in realizarea de sisteme de navigatie prin satelit si de sondare a Pamantului de la distanta, intreprinderea a fost pedepsita suspectata fiind ca ar fi pus la dispozitia nord-coreenilor tehnica necesara aparatelor cosmice la care lucreaza Ministerul apararii de la Phenian.

Toate companiile, firmele, centrele de cercetari sau alte institutii care fac obiectului noilor sanctiuni nu vor mai putea achizitiona nimic de pe pietele straine si nici colaborare cu cineva din afara Rusiei. In caz contrar, respectivii eventual parteneri vor fi, la randul lor, sanctionati.

Or, chiar daca se lauda cu rachetele lor performante, rusii folosesc in productia lor o serie de elemente componente, in special cele electronice, aduse din strainatate.

.

×