x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Sarafanul care iti incarca telefonul mobil

Sarafanul care iti incarca telefonul mobil

13 Iul 2018   •   16:03
Sarafanul care iti incarca telefonul mobil

Un grup de ingineri de la Universitatea din Cincinnati, Statele Unite, lucreaza la o noua inovatie: o tesatura din carbon capabila sa incarce diferite aparate electronice, relateaza Science Daily. 

 

Elementul de baza il constituie nanotulpine de carbon, cultivate pe placute de cuart siliconat in conditii de vacuum in cadrul unui proces denumit depunere chimca de vapori. 

Astfel, nanotulpinele formeaza patrate mici de fibre, ce pot fi transformate in tesatura textila prin intindere pe o bobina industriala. Ea seamana cu firul de matase similar celui de paianjen si poate fi tesut in diferite panze.

Potrivit oamenilor de stiinta, nanotulpinele difera de alte materiale prin caracteristicile lor unice: o rezistenta ridicata, sunt buni conductori de energie si sunt stabile la caldura. 

Noua realizare a cercetatorilor americani a trezit intersul armatei SUA. Noua tesautra poate incarca multe dintre dispozitivele electronice aflate in dotarea soldatilor, precum lanterne, aparate de vedere pe timp de noapte si de comunicatii. oferind, astfel, un avantaj considerabil in lupta. 

 

×