x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SFATURI. Cum să nu fii furat la internet

SFATURI. Cum să nu fii furat la internet

26 Iul 2016   •   18:30
SFATURI. Cum să nu fii furat la internet
Sursa foto: RossHelen/Getty Images/iStockphoto

Utilizatorii de telefonie şi internet mobil care au serviciul de roaming activat şi se află în ţară, dar în apropiere de graniţă, sunt atenţionaţi de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii că este posibil ca telefonul sau tableta pe care le folosesc să se conecteze automat la o reţea din ţara vecină şi să folosească serviciile de comunicaţii la tarife de roaming, plătind costuri suplimentare, inclusiv pentru apelurile pe care le primesc.

Roaming-ul involuntar poate apărea în localităţile de graniţă de pe teritoriul României numai în cazul în care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automată a reţelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta automat la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care se află utilizatorul.

Roaming-ul poate fi evitat însă, prin următoarele metode:


- selectarea manuală a reţelei (dezactivarea opţiunii telefonului de selectare automată a reţelei);
- solicitare către operator pentru a activa serviciul de roaming numai la cerere;
- verificarea reţelei înainte de a utiliza telefonul/tableta, în cazul în care selectarea reţelei rămâne pe modul automat;

Utilizatorii pot consulta lista localităţilor de graniţă identificate pe site-ul ANCOM. Atenţie! Faptul că aţi folosit telefonul sau tableta în roaming involuntar nu vă scuteşte de plata acestui serviciu.

×
Subiecte în articol: internet sfaturi utile