x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă A fost descifrat misterul sarcofagului negru

A fost descifrat misterul sarcofagului negru

20 Aug 2018   •   07:49
A fost descifrat misterul sarcofagului negru

Cele trei persoane ingropate intr-un sarcofag negru descoperit in Egipt si care a trezit un viu interes in lumea oamenilor de tiinta, nu au apartinut clasei conducatoare, iar lichidul din interiorul sicriului de granit nu a fost un elixir al vietii. 

 

Cercetatorii au reusit sa stabileasca sexul si varsta persoanelor din misteriosul sarcofag negru descoperit luna trecuta la Alexandria. 

Potrivit unor surse oficiale din Ministerul egiptean al antichitatii, scheletele apartin unei femei de 20 de ani, unui barbat care nu implinise inca 40 de ani si altui barbat de aproximativ 50 de ani.

Nici unul nu face pate din clasa conducatoare sau din elita intelectuala. Unul dintre cranii prezinta urme ale unei interventii chirurgicale. In oase au fost gasite particule de aur.

Sarcofagul negru, din granit si care are in jur de 2000 de ani era plin cu un lichid rosu. Unii s-au grabit sa afirme ca ar fi vorba despre un elixir al tinerii. Cercetatorii au respins categoric aceasta speculatie. Substanta este deja supusa unor analize minutioase. 

 

×