x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Acum 25 de ani a fost trimis primul SMS

Acum 25 de ani a fost trimis primul SMS

03 Dec 2017   •   17:33
Acum 25 de ani a fost trimis primul SMS

Cu exact 25 de ani in urma, in 3 decembrie 1992, a fsot trimis primul mesaj scris pe telefonul mobil. Autorul acestui sms de debut a fost un tanar inginer britanic, de 22 de ani, Neil Papworth, stabilit acum in Canada.

 

"Pe atunci lucram in Marea Britanie, la Sema Group. Concepean programe. Proiectul sms la care am participat s-a elaborat in colaborare cu unul dintre clientii nostri, compania Vodafone. Initial, el a fost gandit ca un serviciu de comunicare pe pager destinat exclusiv sefilor de companii si intreprinderi", isi aminteste expertul britanic.

"Dupa terminarea tuturor etapelor de testare, in interiorul companiei, m-am oferit sa fac parte din echipa care urma sa se deplaseze la Vodafone pentru instalarea tuturor programelor necesare si pentru verificarea lor. Dupa cateva luni de munca, am fost rugat sa trimit un mesaj real, pentru a demonstra ca serviciul functioneaza. M-au ales pe mine pentru ca, probabil, reusisem sa atrag simpatia multora la Vodafone. Acum stim, dar atunci nu-mi imaginam ca eram parte a unui eveniment istoric. Pentru mine era doar o alta zi de munca. M-am asezat la computer, am format numarul de telefon mobil al beneficiarului, am scris 'Craciun fericit!' si am trimis", a continuat Neil Papwoerh.

Intrebat ce credea, la acel moment, despre proiectul sms, inginerul britanic a declarat ca "habar nu aveam de ce ar avea oamenii nevoie de asa ceva. Auzisem ca unii se obisnuisera sa poarte asupra lor doua aparate  - un telefon mobil si un pager. Noua tehnologie urma sa scoata pagerul din joc".

Daca trimite astazi sms-uri? Nu atat de multe ca inainte. "Doar pentru chestiuni ca sa zicem asa oficiale - intalniri cu unii si altii sau cand vreau sa aflu cand ajunge sotia acasa. Multe dintre contactele mele pot fi accesati online. Deci, ma descurc si fara sms", a subliniat Neil.

 

×
Subiecte în articol: sms-uri istorie neil papworth