x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Adrian Ichim portret de artist

Adrian Ichim portret de artist

de Jurnalul National    |    11 Oct 2007   •   00:00
Adrian Ichim portret de artist

Adrian Ichim (26 de ani), originar din Rădăuţi, s-a dedicat studiului artei incă din copilărie. In 2000, a absolvit Liceul de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava, in 2004 - Facultatea de Arte Vizuale din Iaşi.

Adrian Ichim (26 de ani), originar din Rădăuţi, s-a dedicat studiului artei incă din copilărie. In 2000, a absolvit Liceul de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava, in 2004 - Facultatea de Arte Vizuale din Iaşi. Din 2007, este masterand la Arte in Bucureşti, specializarea murală. Işi doreşte o carieră in animaţie şi se laudă cu o suită de aptitudini: al fresco, al seco, mozaic, sgraffito, vitraliu, sculptură, design industrial şi ambiental, pictură pe şevalet... fotografie etc.

Implicare

Are un palmares impresionant. Sute de lucrări şi tot atătea idei. Peste 20 de expoziţii personale şi de grup şi şase premii naţionale şi internaţionale. A experimentat idei in permanenţă şi a reuşit mai tot timpul să-şi uimească atăt publicul avizat, căt şi pe cel novice intr’ale artei. Inclinaţia către animaţie a descoperit-o in urmă cu doi ani, la Cluj, unde a luat parte la un workshop tematic. Regretă că in facultate nu a avut ocazia să urmeze cursuri specializate pe această temă - din simplul motiv că ele nu există in programa şcolară, dar talentul cu care a fost inzestrat şi amibiţia sa l-au propulsat, in aceşti ultimi doi ani, aproape de prima linie a celor mai buni creatori de desen animat din Romănia. De altfel, el a fost remarcat, in vara acestui an, la Festivalul European de Animaţie Animotion de la Sibiu şi propus, pentru această toamnă, cu filmul de animaţie de scurtmetraj Box la Festivalul de Film Internaţional Anim’Est din Bucureşti. Adrian a frapat prin originalitate, cănd, in cadrul unui program de exchange student la Colegiul de Artă Dartington din Anglia, a făcut, in 24 de ore de lucru incontinuu cu o pensulă şi mulţi litri de vopsea, un performance neobişnuit, intitulat "Umbre de imprumut".

×
Subiecte în articol: zoom