x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă ALERTĂ FĂRĂ PRECEDENT LA NASA! Un ASTEROID GIGANT se îndreaptă spre TERRA. Ne-ar putea lovi cu puterea a 15.000 de megatone de TNT! (VIDEO)

ALERTĂ FĂRĂ PRECEDENT LA NASA! Un ASTEROID GIGANT se îndreaptă spre TERRA. Ne-ar putea lovi cu puterea a 15.000 de megatone de TNT! (VIDEO)

25 Mar 2015   •   12:22
 ALERTĂ FĂRĂ PRECEDENT LA NASA! Un ASTEROID GIGANT se îndreaptă spre TERRA. Ne-ar putea lovi cu puterea a 15.000 de megatone de TNT! (VIDEO)

Un asteroid uriaş se îndreaptă spre Terra, urmând să treacă pe lângă planeta noastră, vineri, cu o viteză de peste 37.000 de kilometri pe oră, susţin cercetătorii NASA.

Potrivit experţilor, roca spaţială "2014-YB35" măsoară 1.000 de metri în lăţime, iar forţa unui eventual impact cu Terra ar echivala cu explozia a 15.000 de megatone de trinitrotoluen (TNT).

Specialiştii susţin că orice impact cu Pământul ar duce la schimbarea climei şi la fenomene devastatoare precum cutremure foarte puternice şi tsunami, potrivit express.co.uk.

Experţii spun că este doar o chestiune de timp prăbuşirea unui asteroid uriaş pe Pământ.

Bill Napier, perofesor de astronomie la Universitatea Buckinghamshire, a declarat că riscul ca o cometă sau un asteroid să se prăbşească pe Pământ este "foarte real".

Roca spaţială a fost descoperită de astronomi la sfârşitul anului trecut, specialiştii urmărind cu atenţie traiectoria asteroidului din această săptămână. "Dacă asteroidul 2014-YB35 ar lovi Terra, putem vorbi despre o distrugere în masă", a mai spus Napier.

Cele mai interesante articole:
CATASTROFA din Alpi. Descoperire "IMPORTANTĂ" în casa copilotului Andreas Lubitz. Poliţia: "Sperăm să explice ce s-a întâmplat" (VIDEO)

STANJENITOR! "PERFORMANTA" unui blindat trimis in ajutorul Ucrainei de Marea Britanie (VIDEO)
EXPERIMENT ŞTIINŢIFIC. Ce se întâmplă când lava întâlneşte gheaţa. Rezultatul i-a ULUIT pe cercetători (VIDEO)
CUTREMURELE pot fi prevazute! SEMNELE unui cutremur iminent (VIDEO)
CUM SĂ EVADEZI DIN ÎNCHISOARE! Un deţinut iese din celulă în mai puţin de 30 de secunde. TOTUL A FOST FILMAT! (VIDEO ȘOCANT)



×