x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O boală misterioasă ar putea distruge omenirea, avertizează OMS

O boală misterioasă ar putea distruge omenirea, avertizează OMS

10 Mar 2018   •   20:05
O boală misterioasă ar putea distruge omenirea, avertizează OMS

O boală misterioasă ar putea declanșa o pandemie care va distruge omenirea, avertizează oameni de știință de top, reuniți în cadrul unui congres ce avut loc recent, scrie The Sun.

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a întocmit o listă cu bolile periculoase ce pot declanșa în orice moment o epidemie. În timpul ultimului congres la care participă, anual, cei mai renumiți oameni de știință din lume, și care s-a desfășurat la Geneva, pe această listă a fost adăugată o nouă boală, denumită "Disease X/Boala X".

Cercetătorii avertizează că, potrivit calculelor, misterioasa boală întrunește condițiile perfecte pentru a se răspândi în lume. De vină nu sunt doar problemele cu care se confruntă Mama Natură, noi organisme fiind constant expuse de defrișări și contactul strâns dintre oameni și animale.

Organizația Mondială a Sănătății subliniază că lumea se confruntă cu un război chimic în creștere, atât pe câmpul de luptă, cât și în spionajul internațional, fiind create deja o serie de noi boli mortale prin modificări genetice, scrie The Sun.

"Boala X reprezintă cunoașterea faptului că o epidemie internațională gravă ar putea fi cauzată de un agent patogen despre care nu se știe că poate provoca boli umane", se arată într-un comunicat al OMS. Se crede, de asemenea, că lumea nu va putea reacționa bine la un astfel de scenariu.

"Istoria ne spune că este posibil ca următoarea pandemie să fie ceva ce nu am mai văzut până acum. Ideea este să ne asigurăm că pregătim și planificăm cât mai bine aspectele legate de vaccinuri și testele de diagnosticare", a declarat, pentru Telegraph, consilierul științific al OMS, John-Arne Rottingen. OBSERVATOR

 

×