x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Aniversare - Catrenele prevad razboiul mondial

Aniversare - Catrenele prevad razboiul mondial

de Alina Munteanu    |    17 Dec 2006   •   00:00
Aniversare - Catrenele prevad razboiul mondial

Nostradamus este, dupa mai mult de 500 de ani, un personaj controversat. Michel de Nostredame s-a nascut la 14 decembrie 1503 intr-o familie de evrei convertita la catolicism.

Mai mult de jumatate de mileniu de la nasterea lui Nostradamus. Nostradamus este, dupa mai mult de 500 de ani, un personaj controversat. Michel de Nostredame s-a nascut la 14 decembrie 1503 intr-o familie de evrei convertita la catolicism.

Stramosii dinspre tata au fost majoritatea recunoscuti ca fizicieni de seama, el a ales sa fie medic, in conditiile timpului sau. De la publicarea cartii sale "Profetiile", in 1555, Nostradamus a fost inconjurat de un fel de cult, entuziasti care credeau in prezicerile lui.

Desi sunt greu de descifrat, deoarece sunt scrise in anagrame sau contin simboluri complexe, catrenele lui Nostradamus sunt extrem de precise, sa nu uitam ca el a descris Revolutia Franceza, Victoria lui Napoleon sau Marele Incendiu din Londra (secolul al XVII-lea). Intr-unul dintre versetele sale (3-94) arata: "Peste cinci sute de ani sau mai mult ei vor invata de la el, cel care a fost podoaba timpului sau si, dintr-o data, va avea o mare revelatie, care ii va multumi pe oamenii secolului". Ar putea fi vorba despre el, ar putea fi vorba despre un alt invatat, ramane ca oamenii de stiinta sa descifreze mesajul.

Al III-lea razboi mondial - 2007-2012. Va avea loc un nou atac terorist asupra SUA, Roma va fi distrusa si va incepe un razboi intre SUA si China-Coreea de Nord. Un nou Cod se va arata lumii. Succesul inregistrat de scriitorul Dan Brown prin "descifrarea" Codului lui Da Vinci a provocat un "brain storming" in randul intelectualilor insetati de bani si de faima. Se spune ca prin mai 2004 membri ai bilbiotecii nationale italiene din Roma au descoperit un manuscris al lui Nostradamus. Manuscris ce ar fi fost predestinat sa se arate lumii abia acum, cand suntem destul de educati ca sa intelegem sensul cuvintelor. Autorul cartii "Codul lui Nostradamus", Michael Rathford, descrie scena asa cum a descifrat-o el. Desigur, statele si natiunile vestice, considerate prospere, vor avea cel mai mult de suferit. Este, in special, cazul SUA. Cutremure frecvente, eruptii vulcanice si clima instabila vor slabi aceste tari pana la neputinta. Nu-i baiul prea mare, ca alte trei mari natiuni vor trimite ajutoare.

Michael Rathford nu iarta insa nici Europa. Centrul si sudul continentului si in Orientul Mijlociu se vor confrunta cu inundatii catastrofale. Totusi, exista privilegiat in acest Cod. "Orientul Mijlociu, sursa puterii Antichristului, va avea cel mai putin de suferit", decodifica Michael Rathford. Neprevazutul predictibil descris de autor mai spune ca un lider din Orientul Mijlociu, al unei tari cu deschidere la Mediterana, va pune mana pe arme nucleare si nu va ezita sa le foloseasca. Si iata asa ar scrie codificat Nostradamus, se va isca razboi peste razboi. SUA, in toate. Desigur, sursa tuturor relelor, dar si a majoritatii cititorilor, este prezenta in toate conflictele. Asa se spune despre o intrerupere de comunicare intre America si Rusia. Ce va iesi din toata afacerea asta? Un nou conflict, stiam.

Codul ar mai spune si despre "un tanar negru", care se ridica puternic intr-o tara din lumea a treia. El va isca conflict intre estul Europei si Orientul Mijlociu. si, firesc, aici intervine rolul Israelului. Usor predictibil, "Codul lui Nostradamus" este deja considerat de unii critici un esec. (Mihaela Biliovschi)
"Cand Antihristul va prelua controlul asupra Europei, armele nucleare vor provoca distrugeri aidoma trasnetelor si fulgerelor. Arme pe care imaginatia omului nici nu le poate visa in prezent vor produce nimiciri teribile."
×
Subiecte în articol: stiinta si tehnica nostradamus