x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Astronomii, aproape de o DESCOPERIRE EPOCALĂ! Semnale MISTERIOASE, interceptate LIVE de un telescop din Australia (VIDEO)

Astronomii, aproape de o DESCOPERIRE EPOCALĂ! Semnale MISTERIOASE, interceptate LIVE de un telescop din Australia (VIDEO)

21 Ian 2015   •   13:11
Astronomii, aproape de o DESCOPERIRE EPOCALĂ! Semnale MISTERIOASE, interceptate LIVE de un telescop din Australia (VIDEO)

Un semnal radio misterios provenit din spațiul cosmic a fost interceptat live de astronomi cu ajutorul telescopului Parkes din Australia. Sursa undelor este necunoscută, astronomii speculând că ar putea proveni de la dezintegrarea găurilor negre sau chiar de la civilizațiile extraterestre, scrie Metro.

Unda radio încă neidentificată a durat câteva milisecunde, ceva asemănător mai fiind semnalat în anul 2007, odată cu inaugurarea telescopului Parkes. Diferența este că, în premieră, aceste semnale au fost interceptate de astronomi în timp real.

"Astfel de semnale sunt descoperite, în general, după săptămâni, luni sau chiar ani după ce a avut loc evenimentul cosmic. Suntem primii care am interceptat un astfel de semnal în timp real", a declarat Emily Petroff, de la Swinburne University.

Cercetătoarea a precizat că identificarea sursei semnalului radio este doar o chestiune de timp.

"Am pus deja capcana. Așteptăm ca un nou astfel de semnal să fie interceptat de noi", a mai spus Petroff.

De la inaugurarea telescoapelor Parkes au fost recepţionate şase asfel de semnale, care proveneau din afara galaxiei noastre.

Unde radio cu origine posibil extraterestră au mai fost înregistrate de un număr de 12 telescoape amplasate în Chile, Australia, California, Insulele Canare, Germania, Hawaii şi India.

Cititi si:

Înregistrarea care i-a BULVERSAT pe cercetători: Ce a descoperit un puşti pe fundul oceanului. "Este un document-video unic!" (VIDEO)(VIDEO)

Disperat, i-a dat ulei de CANABIS fiicei sale aflate pe moarte, copilul revenindu-și spectaculos. Oncologul a făcut plângere la poliție, tatăl va înfunda pușcăria

CEL MAI PĂZIT loc de pe planetă! Este sub pământ, a stat închis 23.000 de ani şi doar trei persoane au codul de acces (VIDEO)

Un SELFIE mult prea PROVOCATOR al Miss Liban a starnit FURIE in media sociala!


■ CRUCITI-VA! Ce si-a pironit un roman de fatada blocului (FOTO)

×