x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Autorităţile din Italia au făcut, din greşeală, cea mai importantă descoperire arheologică din Roma din ultimii 92 de ani!

Autorităţile din Italia au făcut, din greşeală, cea mai importantă descoperire arheologică din Roma din ultimii 92 de ani!

28 Dec 2012   •   13:01
Autorităţile din Italia au făcut, din greşeală, cea mai importantă descoperire arheologică din Roma din ultimii 92 de ani!

 Este vorba despre un centru de artă ce datează din anul 123, ridicat de către Împăratul Hadrian, şi care putea găzdui 900 de persoane care participau la seri culturale, cu discursuri filosofice, politice si recitari de poezie, conform Guardian.co.uk.

 
Descoperirea făcută în Piazza Venezia din Roma este acum vizibilă publicului larg, care poate observa chiar şi podeaua de marmură a centrului vechi de 2.000 de ani, la o adâncime de 5,5 metri. "Auditoriumul lui Hadrian este cea mai mare descoperire din Roma după ce am scos la lumină Forumul, în 1920", a declarat Rossella Rea, arheologul care conduce lucrarea.
 
Complexul a fost descoperit din greşeală, în zonă fiind executate lucrări pe extindere a metroului din Roma. "Noi n-am fi avut fonduri pentru asemenea săpături, astfel că datorită lucrărilor la metrou am reuşit să scoatem la lumină construcţia."
 
In acest moment, responsabilii pentru lucrarile la linia de metrou cauta o solutie pentru a integra si descoperirea extrem de valoroasa in planurile lor.

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica roma