x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Catacombe creştine din Italia pot fi explorate online

Catacombe creştine din Italia pot fi explorate online

de Mediafax    |    21 Noi 2013   •   14:55
 Catacombe creştine din Italia pot fi explorate online

Catacombele din Priscilla - monument supranumit "regina catacombelor" din Roma creştină a sec. II-IV, au fost redeschise după cinci ani de restaurare, şi pot fi "vizitate" online.

Graţie hărţilor Google Maps utilizatorii au de acum înainte posibilitatea de a se plimba virtual, în mişcări la 360 de grade, într-o necropolă care se întinde pe mai mulţi kilometri. Comisia pontificală de arheologie sacrală, de la Vatican, a semnat pentru acest proiect un acord cu grupul Google.

Prin restaurări minuţioase, cu raze laser, o serie de fresce religioase, în trecut înnegrite de trecerea timpului, au fost curăţate şi scoase din uitare, în centrul catacombelor.

Astfel, pereţii unei camere mortuare şi-au regăsit culorile vii de altădată, dezvăluind marea fineţe mistică a personajelor care sunt pictate: Cubiculumul lui Lazăr, din secolul al IV-lea e.n., este unul dintre cele mai emoţionante vestigii din acest labirint subteran.

Catacombele din Priscilla (Roma), cu bazilica restaurată în care este înmormântat papa Silvestru (314 e.n. - 335 e.n.), sunt considerate cele mai interesante catacombe din Roma primilor creştini.



 

 

 

 

 





 

 

 

 

×