x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cavalcada cosmică online

Cavalcada cosmică online

04 Oct 2007   •   00:00

http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0072482621/student_view0/interactives.html

Enciclopedia nu se mai citeşte pe genunchi! ZOOM vă recomandă o platformă online de studiere a spaţului cosmic avănd acces gratuit la cele mai noi informaţii din domeniu, interactivităţi, animaţii, jocuri şi teste fulger. Site-ul structurează informaţia in 27 de capitole: de la poziţionare in spaţiul terestru şi extraterestru pănă la intrebarea despre viaţa extraterestră.

Â

http://library.thinkquest.org/28327

Pentru cei care doresc o călătorie virtuală prin sistemul nostru solar, am găsit un site construit de doi liceeni pentru competiţia Think Quest. Iar dacă aţi rămas impresionaţi de abordarea interactivă in care puteţi explora fiecare planetă, veţi rămăne şi mai impresionaţi de bogăţia de informaţii cuprinse intre paginile acestui site. De la cauzele eclipselor, definiţia unei găuri negre, staţiile spaţiale şi pănă la teoriile care ne formează viziunea despre univers şi oamenii de ştiinţă care le-au formulat, aici puteţi găsi răspunsuri

la intrebările dumneavoastră.

Â

http://www.interactive-earth.com

De la regenerarea vegetaţiei in zona cascadelor pănă la crearea unei galaxii. Site-ul Interactive Earth te ajută să te plimbi cu ajutorul animaţiilor din secţiunea Design de la micro la macro, de la Pămănt pănă in Calea Lactee, pe care de altfel o poţi construi tu singur. In plus, poţi desena cu instrumente speciale care iţi aduc lumea mai aproape de tine. O recomandare ZOOM pentru impătimiţii de calculatoare şi de cunoaştere online.

Â

http://www.marsquestonline.org

Ce faci cănd nu ai la dispoziţie 260 de zile pentru a călători pănă la Marte? Foarte simplu! Accesezi Marsquestonline şi ai parte de o experienţă marţiană interactivă şi educativă, de la zborul orbital pănă pe planeta roşie şi pănă la survolarea vulcanilor şi a marilor canioane, totul sub controlul tău deplin. Desigur, fotografiile şi informaţiile utile abundă pentru a satisface curiozitatea celor care se intreabă: există viaţă pe Marte? Âşi unde ar trebui să o căutăm?

Â

http://www.livingspaceonline.com/

Pentru cei pasionaţi serios de astronomie şi de cercetarea spaţiului cosmic, blogul născut din colaborarea lui Chris Lintott, celebra gazdă a emisiunilor despre spaţiul cosmic de pe canalul BBC, "Sky at night", impreună cu Hariet Scott, este un spaţiu care vă furnizează detalii despre emisiunile celor doi, căt şi despre noutăţile din domeniul literaturii de specialitate.Chris Lintott este membru al Societăţii Regale de Astronomie din Marea Britanie, semnănd in colaborare cu Brian May, fostul chitarist de la formaţia Queen, şi cu Patrick Moore o lucrare despre istoria Universului.

Â

http://www.astronomyforbeginners.com/

La orice vărstă ai fi, dacă te decizi brusc să te apuci de "cercetat stele", există site-ul potrivit pentru acest proiect. "Astronomia pentru incepători" iţi arată de unde să incepi, ce trebuie să ştii pe post de informaţii "basic" şi unde poţi ajunge incet-incet... de obicei, cerul este limita, iar site-ul te va ghida printr-un tur complet de la inceputul "buchiilor" astronomice pănă la imaginile luate de astrofotografi, la care cu siguranţă te vei uita de acum incolo cu un ochi de cunoscător.

Â

http://spaceplace.nasa.gov/en/kids/

Ce faci cu puştiul tău care deja surfează pe net fără probleme şi ţie ţi-e teamă să nu băntuie prin colţuri "reprobabile"? Il iei frumos in braţe, in faţa calculatorului, şi intri pe site-ul NASA, la secţiunea destinată copiilor. Jocuri, tot felul de teste, intreceri online il vor tenta cu siguranţă să afle mai multe, incă din copilărie, despre spaţiul cosmic. Iar tu vei sta mai liniştit.

Â

http://www.neave.com/planetarium/

Ce te faci dacă n-ai la dispoziţie un planetarium şi ai intr-o zi un chef teribil să te plimbi cu ochii pe hărţile cerului? Există intotdeuna soluţia: site-ul recomandat de ZOOM iţi pune la dispoziţie un planetarium virtual, unde cu o simplă mişcare de mouse, orizonturile cereşti se mişcă pe cele patru direcţii ale punctelor de orientare, iar secretele şi numele stelelor se dezvăluie cu un click.

×
Subiecte în articol: pană zoom