x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire NEOBIȘNUITĂ! Zeci de pisici mumifiate au fost găsite în morminte vechi de 6000 de ani

Descoperire NEOBIȘNUITĂ! Zeci de pisici mumifiate au fost găsite în morminte vechi de 6000 de ani

12 Noi 2018   •   22:38
Descoperire NEOBIȘNUITĂ! Zeci de pisici mumifiate au fost găsite în morminte vechi de 6000 de ani

Zeci de pisici mumifiate și o colecție de scarabei rari au fost găsite în Cairo. Artefactele au fost descoperite în șapte sarcofage, unele având peste 6000 de ani, pe un sit de la marginea piramidei Saqqara.

Ministrul de Antichități, Khaled el-Enany, a spus că descoperirea a fost făcută în timpul unei misiuni egiptene de arheologie pornită în aprilie. Acesta spune că trei dintre morminte au fost folosite pentru pisici, în timp ce unul dintre celelalte patru nu au fost deschise încă.

Mormântul datează din A V-a Dinastie a Vechiului Regat, iar neobișnuit este faptul că ușa și fațada sunt intacte, deci conținutul este neatins, a spus directorul zonei Saqqara. El spune că experții sunt gata să îl exploreze în următoarele săptămâni.

Printre pisicile mumifiate au fost dezgropate și 100 statuiete de lemn, aurite, în formă de pisică. Lângă acestea se afla și una de bronz, fiind dedicate zeiței pisică Bastet.

Pisicile aveau un rol special în Egiptul Antic şi erau mumificate ca ofrande religioase.
 

sursa: The Guardian

 

×
Subiecte în articol: pisici Egipt piramide arheologi