x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cercetătorii au “citit” codul genetic al bacteriei care a dus la epidemia de ciumă care a ucis 50 de milioane de oameni

Cercetătorii au “citit” codul genetic al bacteriei care a dus la epidemia de ciumă care a ucis 50 de milioane de oameni

12 Oct 2011   •   19:44
Cercetătorii au “citit” codul genetic al bacteriei care a dus la epidemia de ciumă care a ucis 50 de milioane de oameni

Oamenii de stiinta au reconstruit codul genetic al germenului epidemiei de ciuma, cunoscuta drept “moartea neagra', care a ucis 50 de milioane de oameni pe tot cuprinsul Europei, intr-un interval de patru ani, intre 1347 si 1351.

Secretele au fost relevate dupa ce cercetatorii au extras ADN din dintii catorva dintre victimele pandemiei din Evul Mediu, aflate in cimitirul East Smithfield din Londra.

Unul dintre membrii echipei de cercetatori, profesorul Johannes Krause de la Universitatea din Tubingen a declarat, conform BBC, ca secventa genetica a bacteriei Yestinia Pestis este foarte asemanatoare celei care sta la baza tuturor infectiilor prezente in epoca moderna.

In schimb, Krause, care a catalogat “moartea neagra' drept “stramosul tuturor pandemiilor inregistrate pana in prezent', a declarat ca nu este nicio legatura genetica intre Yestina Pestis si bacteria care a provocat un alt adevarat genocid, Boala Justiniana, care a provocat 100 de milioane de victime in secolul al saselea .

Actualmente, ciuma este tinuta sub control, pe glob inregistrandu-se annual 2.000 de victime ale acestei boli.

×
Subiecte în articol: londra ciuma genetica adn