x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Cercetătorii pot identifica un psihopat după ochii săi

Cercetătorii pot identifica un psihopat după ochii săi

03 Ian 2019   •   17:30
Cercetătorii pot identifica un psihopat după ochii săi

Cercetătorii au arătat că ochii indică dacă cineva este sau nu psihopat. Conform Dailymail, experții au descoperit că oamenii care suferă de dublă personalitate au o reacție unică la scene oribile – pupilele nu li se dilată.

Pupilele celor normali se dilată atunci când văd imagini supărătoare sau stresante, fiind parte dintr-o reacție naturală.

Cercetătorii de la Universitățile din Cardiff și Swansea au examinat efectele imaginilor neplăcute asupra criminalilor normali și a criminalilor psihopați. Aceștia au descoperit o diferență în ochii lor.

Conducătorul cercetării, dr. Dan Burley, a spus: „Descoperirile noastre sunt dovezi fizice ale deficitului emoțional din criminalii psihopatici”.

„Pupilele sunt cunoscute drept indicatori ale excitării persoanelor”.

„Jucătorii de cărți au înțeles să se uite atent la ochii adversarilor pentru a înțelege dacă au o mână bună, iar mulți vânzători știu să ceară mai mult dacă citesc entuziasm în ochii cumpărătorilor”.

„La fel, pupilele se dilată atunci când o imagine ne șochează sau ne sperie. Reacția normală față de amenințări este redusă la psihopatici și ne oferă un indiciu fizic al condiției”.

În timp ce ochii acestora s-au comportat anormal când au privit imagini groaznice, cercetătorii s-au minunat când au văzut că ochii s-au comportat în mod normal când au privit imagini pozitive.

Ei au spus că fenomenul este o dovadă că psihopatia nu este asociată cu dificultatea de a răspunde emoțiilor, ci cu insensibilitatea specifică față de informații amenințătoare.

×
Subiecte în articol: cercetatori psihopat pupile