x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă De ce i-a oferit Mark Zuckerberg 400.000 $ acestui adolescent?

De ce i-a oferit Mark Zuckerberg 400.000 $ acestui adolescent?

11 Noi 2015   •   15:31
De ce i-a oferit Mark Zuckerberg 400.000 $ acestui adolescent?

Un elev de 18 ani a fost premiat cu 400.000 $ în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor în tehnologie inițiate de fondatorii Google, Facebook și Alibaba.

Ryan Chester este numele tânărului care a primit premiul Breakthrough Junior Challenge (BJC), sponsorizat de Mark Zuckerberg. Bugetul alocat premierei câștigătorilor acestei gale a fost de aproximativ 22 milioane de dolari.

Potrivit independent.co.uk, în cadrul competiției BJC „adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani trebuiau să creeze clipuri prin care să comunice subiecte importante din științe naturale, fizică și matematică”.

Chester, elev în ultimul an la liceul North Royalton din Ohio, a concurat cu sute de tineri din peste 90 de țări și a câștigat prima ediție a evenimentului după ce a realizat un videoclip de 7 minute (în grădina din spatele casei) în care explica teoria relativității restrânse.

BJC


Dacă înainte de decernare intenționa să rămână în statul natal, grație acestui premiu, tânărul va putea să își permită să studieze la o universitate prestigioasă din Statele Unite, precum NYU sau Northwestern. 

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg castigator facebook