x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO. Dinozaurii disparuseră deja când meteoritul a lovit Terra. Cum au disparut de fapt giganţii

VIDEO. Dinozaurii disparuseră deja când meteoritul a lovit Terra. Cum au disparut de fapt giganţii

09 Dec 2012   •   10:38
VIDEO. Dinozaurii disparuseră deja când meteoritul a lovit Terra. Cum au disparut de fapt giganţii
Sursa foto: CARLOS ANZURES/AFP

Până acum, oamenii de ştiinţă erau de părere că impactul Terrei cu un meteorit a dus la dispariţia dinozaurilor. Însă, aceştia au dovezi care arată că evenimentele nu s-au desfăşurat aşa.

Erupţiile repetate ale unui vulcan uriaş, de trei ori mai mare ca suprafaţa Franţei, ar fi dus la dispariţia multor specii, cu mult înainte de impactul Terrei cu un meteorit.

Potrivit Huffington Post, Cercetătorii de la Universitatea Princeton au găsit dovezi care atestă activitatea intensă a unui super-vulcan, în urmă cu 65 de milioane de ani, în vestul Indiei, în oraşul Mumbai.

Aceste erupţii au dus la schimbarea climei pe Pământ şi la încărcarea atmosferei cu dioxid de carbon şi de sulf. După aceste eurpţii a urmat o perioadă în care planeta a fost frecvent lovită de meteoriţi care, combinat cu activitatea vulcanică, au transformat Pământul într-un loc unde viaţa era imposibilă.

Aceştia mai sunt de părere că, impactul meteoritului, fie el şi de dimensiuni mari, nu ar fi putut duce la o extincţie în masă, ba mai mult, circa 80 % dintre acestea nu mai existau atunci când meteoritul a lovit Terra.



Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×
Subiecte în articol: dinozauri meteoriţi vulcan