x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Dispărut în urmă cu 10.000 de ani, mamutul lânos va fi readus la viaţă prin clonare

Dispărut în urmă cu 10.000 de ani, mamutul lânos va fi readus la viaţă prin clonare

13 Mar 2012   •   18:33
Dispărut în urmă cu 10.000 de ani, mamutul lânos va fi readus la viaţă prin clonare

Doua echipe de savanti, din Rusia si Coreea de Sud, vor readuce la viata mamutul lanos, un animal disparut in urma cu 10.000 de ani, folosind fosile ale acestei specii, descoperite in Siberia, in august 2011.

La ambitiosul proiect vor participa profesorii Universitatii Federale din Republica rusa Sakha si cercetatori de la Fundatia Sooam Biotech, condusa de controversatul om de stiinta coreean Hwang Woo-Suk, cel care in 2004 declara ca a reusit sa creeze in laborator celule stem umane.

Ulterior, s-a demonstrat ca, de fapt, Hwank falsificase datele prezentate, fiind condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru folosirea incorecta a fondurilor si actiuni imorale.

Cu toate acestea, savantul are la activ cateva reusite impresionante in domeniul geneticii. In 2005, a clonat un catel, pe numele sau Snoopy, iar anul trecut a reusit aceasta performanta si cu un coiot american, specie pe cale de disparitie.

Pentru a clona mamutii lanosi, cercetatorii vor inlocui ADN-ul dintr-un ovul de elefant cu ADN-ul care va fi extras din ramasitele mamut descoperite anul trecut. Va rezulta astfel un embrion de mamut, care va fi dezvoltat in uterul unei femele elefant, conform Daily Mail.

Proectul ar putea demara chiar in cursul acestui an.

×
Subiecte în articol: fosile clonare mamut