x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Epavă veche de 400 de ani, decoperită în Portugalia

Epavă veche de 400 de ani, decoperită în Portugalia

25 Sep 2018   •   15:07
Epavă veche de 400 de ani, decoperită în Portugalia
Sursa foto: Foto: Primăria Cascais

Arheologii au descoperit un vas naufragiat în urmă cu 400 de ani, în Portugalia. Descoperirea a fost numită de unul dintre specialiști drept „descoperirea deceniului”, notează BBC

Condimente, ceramică și tunuri gravate cu stema Portugaliei au fost găsite în jurul epavei, aflate în apropiere de Cascais, lângă Lisabona. Echipa de experți este de părere că vasul se întorcea din India, când s-a scufundat, undeva între ani 1575 și 1625. 
La o adâncime de 12 metri, epava a fost foarte bine conservată, a spus directorul proiectului, Jorge Freire, pentru Reuters. 
„Din perspectiva unei moșteniri, aceasta este descoperirea deceniului”, a spus acesta. Jorge Freire a mai spus că epava reprezintă „cea mai importantă descoperire a tuturor timpurilor” pentru Portugalia. 
Printre descoperiri se numără porțelanuri chinezești, de la sfârșitul secolului al XVI-lea, cât și piese din bronz. 
Consiliul municipal din Cascais a spus că vasul a fost descoperit la începutul lunii septembrie, în timp ce era dragată o gură a râului Tagus, care trece prin orașul stațiune către Lisabona. 
Descoperirea face parte dintr-un proiect arheologic de 10 ani sprijinit de orașul Cascais, de guvernul portughez, de marina țării, câtși de Universitatea Nova din Lisabona. 

×