x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă "Este UNIC în lume!". Descoperire INCREDIBILĂ făcută de o sondă submarină, la mare adâncime, în largul coastei Angolei (VIDEO)

"Este UNIC în lume!". Descoperire INCREDIBILĂ făcută de o sondă submarină, la mare adâncime, în largul coastei Angolei (VIDEO)

15 Mai 2014   •   13:15
"Este UNIC în lume!". Descoperire INCREDIBILĂ făcută de o sondă submarină, la mare adâncime, în largul coastei Angolei  (VIDEO)

Descoperire surprinzătoare în largul coastei Angolei. Nicholas Higgs şi echipa lui de la Institutul Marin al Universităţii Plymouth au găsit, cu ajutorul unei sonde submarine, un ecosistem unic, care a luat naştere în jurul carcaselor unor animale, scrie io9.com.

Sonda submarină a filmat carcasele a trei diavoli-de-mare (Mobula Ray) şi al unui rechin-balenă, în jurul lor dezvoltându-se un adevărat ecosistem, alcătuit din peşti şi alte specii necrofage, care pot trăi chiar şi luni de zile hrănindu-se cu aceste carcase.

De obicei, într-un asemenea ecosistem sunt rechini, crabi şi viermi care dizolvă oasele cu ajutorul unui acid pe care îl produc. În acest caz, nu au fost întâlnite aceste specii. Echipa lui Higgs a observat însă peşti necrofagi, aproximativ 50 de peşti la fiecare carcasă.

Urmăriţi mai jos imaginile filmate de sonda submarină

 
 
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×