x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fosilele unei noi specii de dinozaur, descoperite în Argentina

Fosilele unei noi specii de dinozaur, descoperite în Argentina

03 Noi 2018   •   22:00
Fosilele unei noi specii de dinozaur, descoperite în Argentina

Paleontologii spanioli şi argentinieni au descoperit fosilele unei noi specii de dinozaur, care a trăit în urmă cu 110 milioane de ani în Argentina, în apropiere de Anzii Cordilieri, informează AFP. 

Denumit Lavocatisaurus agrioensis, acel erbivor ce avea o lungime de 12 metri trăia într-o zonă deşertică, aflată pe teritoriul actualei provincii Neuquen, renumită pentru siturile sale paleontologice şi depozite de petrol. 

"Am găsit cele mai multe dintre oasele craniului, o mare cantitate de dinţi, fapt care ne-a permis să obţinem o reconstituire aproape completă", a declarat Jose Luis Carballido, cercetător la Muzeul Egidio Feruglio din Trelew, un oraş din Patagonia. 

Alte oase, provenind din zona gâtului, a cozii şi a spatelui acelui dinozaur, au fost de asemenea descoperite. În apropiere de scheletul acelui exemplar adult de Lavocatisaurus agrioensis, oamenii de ştiinţă au descoperit şi oase provenind de la două exemplare mai tinere, ce aveau lungimi de şase respectiv şapte metri. Potrivit experţilor, aceste vieţuitoare se deplasau în grup şi au fost ucise în acelaşi moment. 

Studiul a fost publicat în revista specializată Acta Palaeontologica Polonica, iar descoperirea a fost anunţată de Agenţia pentru descoperiri ştiinţifice (CTyS) din cadrul Universităţii Naţionale din La Matanza, un district al provinciei Buenos Aires. AGERPRES

×