x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Guvernul mexican a oferit informaţii secrete referitoare la Apocalipsa Maya 2012

Guvernul mexican a oferit informaţii secrete referitoare la Apocalipsa Maya 2012

22 Aug 2011   •   09:24
Guvernul mexican a oferit informaţii secrete referitoare la Apocalipsa Maya 2012

“Revelatiile civilizatiei Maya despre 2012 si viitor' este documentarul care va rasturna toate teoriile despre “cea mai apropiata' apocalipsa, prognozata a se produce pe 21 decembrie, anul viitor.

In conditiile in care aproape zilnic apar noi informatii referitoare la apocalipsa mayasa, producatorii documentarului sustin ca au primit strict secret din partea guvernului mexican si au imagini in premiera din interiorul piramidei.

Informatia, ascunsa in ultimele decenii, ar dezvalui credeintele mayase cu privire la catastrofele viitoare si, mai ales, date concrete despre momentul producerii acestora. Realizatorii au refuzat sa ofere detalii cu privire la documentele desecretizate, insa au anuntat ca vor exista surprize uriase cu privire la manipularea planetei cu informatii false despre civilizatia Maya.

Urmasii din Mexic si Guatemala ai locuitorilor fostului imperiu Maya, care a stapanit o mare parte a Americii Centrale, sustin ca apocalipsa nu va veni in 2012, contrar unor teorii vehiculate in lumea occidentala, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta mexicani.

Aceste teorii au stat si la baza superproductiei 2012, regizata de Roland Emmerich, inspirata dintr-un bestseller al scriitorului american Steve Alten, care prezinta o previziune maya, potrivit careia ziua de 21 decembrie 2012 este cea in care va veni sfarsitul lumii.

De fapt, potrivit unei inscriptii gravate in piatra descoperita la Coba, in Peninsula (sud-estul Mexicului), in 2012 se va incheia unul dintre ciclurile calendarului maya, alcatuit cu 3.144 de ani inaintea calendarului roman.

Comunitatea maya reprezinta 40% din populatia Guatemalei, care numara 13 milioane de locuitori, potrivit estimarilor oficiale. in Mexic traiesc 1,5 milioane de reprezentanti ai comunitatii maya, concentrati in Peninsula Yucatan.

Niciuna dintre interpretarile occidentale ale altor inscriptii maya nu exprima “ceea ce cred mayasii' despre 2012, a declarat Jose Huchim, unul dintre autorii studiului, el insusi apartinand acestei comunitati.

×
Subiecte în articol: documentar mexic apocalipsa maya guatemala