x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Iată opinia oamenilor de știință referitoare la câți prieteni adevărați avem pe Facebook

Iată opinia oamenilor de știință referitoare la câți prieteni adevărați avem pe Facebook

25 Ian 2016   •   12:59
Iată opinia oamenilor de știință referitoare la câți prieteni adevărați avem pe Facebook

Avem sute de prieteni pe rețelele de socializare, dar pe câți ne putem baza?

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au calculat din fiecare 150 de prieteni de pe Facebook, doar patru sunt prieteni adevărați și s-ar arăta dispuși să ne ajute în momementele dificile.

Robin Dunbar, unul din principalii biologi evoluționiști din Marea Britanie, a fost persoana care a inițiat un studiu în acest sens. Potrivit gaceta.es, eșantionul său a fost format din 3.500 de subiecți care aveau între 155 și 183 de prieteni pe rețeaua de socializare. În urma sondajului de opinie la care au participat, savantul a ajuns la concluzia că femeile și tinerii sunt mai comunicativi.

În ceea ce privește numărul de prieteni, participanții la cercetare au afirmat că dintre prietenii pe care îi au în listă doar 14 persoane le sunt simpatice și au declarat că sunt conștienți că din cei peste 150 de oameni doar patru ar fi dispuși să îi ajute în situații limită.

În plus, cercetătorii au ajuns la concluzia că o conversație on-line aduce este mai puțin mulțumitoare decât una față în față pentru că este imposibil să înlocuim emoțiile, tonul vocii, gesturile și mimica cu replici scrise.
 

×