x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă În Japonia a fost inventat sistemul care previne infarctul la volan

În Japonia a fost inventat sistemul care previne infarctul la volan

10 Noi 2013   •   10:51
În Japonia a fost inventat sistemul care previne infarctul la volan

Specialiştii niponi au elaborat un sistem capabil să-i atenţioneze pe şoferi cu privire la un posibil atac de cord, pentru a preîntâmpina astfel un eventual accident rutier.

Sistemul, care presupune un transmiţător pentru monitorizarea pulsului, este montat pe volanul maşinii şi urmăreşte în permanenţă şi în timp real ritmul cardiac al şoferului. În cazul apariţiei de simptome îngrijorătoare, mecanismul va emite un semnal de atenţionare, recomandând oprirea de urgenţă a maşinii şi solicitarea de ajutor medical.

"Sperăm să reducem numărul de accident pe şosele", a declarat coordonatorul proiectului, Takao Kato, care, de-a lungul ultimilor zece ani, a desfăşurat un amplu studiu medical, în urma căruia au putut fi stabilite o serie de semnalmente ce atestă un atac de cord. După cum a subliniat Kato, primele dintre acestea pot fi reperate cu mult timp înainte de atacul propriu-zis: aproximativ cu două ore avans.

Grupul de cercetare poartă negocieri cu reprezentanţi ai concernului auto Toyota Motor Corp, cu privire la posibilitatea montării unor astfel de sisteme pe maşinile companiei. Inventatorii sunt convinşi că sistemul elaborat de ei va permite salvarea a numeroase vieţi.

Potrivit statisticilor oficiale, numai pe străzile din Tokyo mor anual, chiar la volan, în jur de 20 de oameni. Mai mult, asemenea cazuri se soldează cu accidente rutiere grave, în urma cărora numărul victimelor este mult mai mare.

×
Subiecte în articol: infarct volan japonia