x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă În pas alergător spre vârful ierarhiei

În pas alergător spre vârful ierarhiei

de Anca Aldea    |    17 Aug 2012   •   21:00
În pas alergător spre vârful ierarhiei

Daca vrei sa fii un lider adevarat, incearca sa alergi cateva minute pe zi. O spun cercetatorii de la Harvard si o confirma si cateva studii realizate de alti oameni de stiinta: alergarea este tipul de efort fizic care ajuta la dezvoltarea creativitatii si a starii generale de bine a oricarei persoane. Potrivit unui studiu stiintific publicat de British Journal of Sport Medicine, in timpul alergarii, o persoana nu trebuie sa se concentreze asupra efortului fizic depus. Cu mintea detasata, alergatorul poate sa-si dea frau liber constiintei si sa se concentreze mai bine, de exemplu, asupra unei chestiuni care il macina.

Psihiatrul John Ratey, de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard, o spune mai simplu: in conditii de antrenament fizic sustinut, creierul devine mai activ. Cercetatorii de la Universitatea California din San Francisco au descoperit ca, in astfel de conditii, o persoana este mult mai putin stresata, anxioasa, depresiva, obosita s.a... Asta lasand la o parte faptul ca, pe masura ce faci sport in fiecare zi, primesti si o doza considerabila de respect fata de propria persoana, pentru ca, treptat, arati mai bine si te simti mult mai sanatos.

Expertii spun ca o portie de alergare de 20-30 de minute pe zi – ca sa-ti clatesti gandurile – este recomandata oricui, indiferent de sex, varsta si pozitia detinuta intr-o companie. Asadar, goana dupa functii pare sa aiba un rezultat mai bun daca este dublata de 10 minute de alergare pe zi pentru tot restul vietii.

×