x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Info

Info

02 Iul 2006   •   00:00

Date - Spectacol explicat


Se estimeaza ca pana la jumatate din radiatia luminoasa din univers de la Big Bang si pana acum provine de la materialul care se prabuseste spre gaurile negre supermasive. O echipa de astronomi de la Universitatea Michigan a identificat pentru prima data cheia problemei: campurile magnetice.

Analiza - Liliecii si caii, rude apropiate


Cercetatorii au descoperit ca exista o inrudire mai mare intre cai si lilieci, decat intre cai si vaci. Norihiro Okada de la Institutul de Tehnologie din Tokio considera ca oamenii de stiinta nu ar fi banuit ca liliecii si caii s-au separat mai recent decat caii si vacile, insa analiza ADN a demonstrat tocmai acest lucru.

Expeditie - Ghetar "extraterestru"


O expeditie stiintifica la un ghetar canadian din apropierea Polului Nord i-ar putea ajuta pe cercetatori sa inteleaga cum a inceput viata. Echipa de la Institutul Arctic Calgary planuieste sa petreaca doua saptamani studiind un izvor de sulf de la suprafata ghetarului. Izvorul a fost descoperit de dr. Beauchamp in timp ce trecea prin zona. "Vrem sa incercam sa intelegem toata «instalatia» acestui izvor si sa aflam de unde vine tot sulful acesta", a spus Beauchamp.

×
Subiecte în articol: stiinta si tehnica