x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Info

Info

02 Apr 2006   •   00:00

Aeronautica - Avion fara pilot


La editia cu numarul 14 a Targului Aeronautic si Spatial, desfasurat la Santiago, israelienii au prezentat un avion capabil sa zboare fara pilot, botezat I-View MK 50. Cel mai importan eveniment de acest gen din America Latina a reunit saptamana aceasta in jur de 300 de companii expozante din 40 de tari.

Explorator - Excursie la Polul Sud


Muzeul Grigore Antipa a gazduit ieri conferinta "Explorator in tara gheturilor vesnice" sustinuta de exploratorul Teodor Negoita. Recent intors de la Polul Sud, dr. ing. Teodor Negoita este cunoscut ca fiind primul roman care a ajuns la Polul Nord si cel prin ale carui eforturi a fost intemeiata prima statiune de cercetari stiintifice din Antarctica ce functioneaza sub tricolorul romanesc.

Astronaut - Tricou brazilian pe orbita


Marcos Pontes , primul cosmonaut brazilian, a anuntat ca va duce pe orbita tricoul echipei de fotbal a tarii sale. Gestul ar trebui sa le poarte noroc jucatorilor la Cupa Mondiala din iunie.

Activisti - Lupta pentru drepturile focilor


Sapte militanti canadieni pentru drepturile animalelor au fost arestati saptamana aceasta, pentru ca s-au apropiat de un vas apartinand vanatorilor de foci. Potrivit reglementarilor canadiene, activistii trebuie sa pastreze o distanta de cel putin 10 metri fata de vanatori, daca vor sa asiste la macelul caruia ii cad victime focile. Potrivit reprezentantilor activistilor pentru drepturile animalelor, incidentul a fost regizat: vasul vanatorilor, avand la bord pescari si reprezentanti ai politiei, a virat brusc spre barca ecologistilor, aflata pana atunci la distanta regulamentara.

×
Subiecte în articol: stiinta si tehnica