x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Info

Info

26 Mar 2006   •   00:00

Arheologie - Sarcofag descoperit in Cipru

Un sarcofag vechi de 2.500 de ani, continand ilustratii din operele lui Homer, a fost descoperit in Cipru. Descoperirea a fost facuta de o echipa de muncitori in constructii in zona Paphos. Se pare ca mormantul a apartinut unui razboinic. Din pacate, a fost vizitat de hotii de morminte in antichitate.

Zoo - Broasca testoasa de 250 de ani

O broasca testoasa uriasa, in varsta de aproximativ 250 de ani, a murit saptamana aceasta intr-o gradina zoologica indiana. Broasca era "celebra" intrucat a fost animalul de casa al lui Robert Clive, un faimos militar britanic ce a trait in India coloniala, tocmai in secolul al XVIII-lea.

Mecanica - Robot militar cu "nas" fin

Robowatch Technologies Ulf Stremmel a prezentat o unitate militara de reunoastere complet robotizata. Botezat Detect Mobile Reconnaissance, masinaria construita de Robowatch Technologies, este echipata cu camere video si vedere in infrarosu. In plus, are senzori care masoara nivelul diverselor gaze din aer si compusii industriali poluanti.

Spatiu - NASA lanseaza microsateliti

NASA a trimis pe orbita trei microsateliti pentru a studia campul magnetic al Pamantului. Acestia au fost transportati initial de un avion cu reactie Lockheed L-1011. La altitudinea maxima de zbor, avionul a lansat o racheta Pegasus, care a pus satelitii pe orbita dupa un zbor de zece minute.

Medicina - Zoo si bacteria E. coli

Animalele de la gradina zoologica pot transmite bacteria E. coli, potrivit unui studiu realizat la o gradina zoologica din Florida. Problema este ca mare parte dintre vizitatori nu iau masuri pentru a se proteja de bolile pe care le pot contacta de la animale, desi au la indemana o masura foarte simpla: spalatul pe maini.

Apel - Salvati padurea Amazoniana!

O mare parte din jungla amazoniana ar putea disparea pana in anul 2050, au avertizat cercetatorii brazilieni. Acestia spun ca legile actuale nu sunt suficiente pentru a opri extinderea terenurilor agricole prin taierea copacilor.
×
Subiecte în articol: stiinta si tehnica