x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Instagram a ajuns la 500 de milioane de utilizatori

Instagram a ajuns la 500 de milioane de utilizatori

21 Iun 2016   •   17:03
Instagram a ajuns la 500 de milioane de utilizatori

Instagram, aplicaţia de schimb de fotografii deţinută de Facebook, a anunţat marţi că baza sa de utilizatori a ajuns la 500 de milioane în fiecare lună, adăugând că 300 de milioane de persoane utilizează aplicaţia cel puţin odată pe zi, transmite Reuters.

Reţeaua de socializare Facebook a cumpărat Instagram în 2012 cu aproximativ un miliard de dolari şi, între timp, a dezvoltat-o rapid. În ultimii doi ani, numărul de utilizatori Instagram s-a dublat, adăugând 100 de milioane de noi utilizatori la fiecare nouă luni. Peste 80% dintre utilizatori sunt din afara SUA şi în medie peste 95 de milioane de fotografii şi fişiere video sunt schimbate zilnic pe Instagram.

Ritmul de creştere al Instagram este mult superior celui înregistrat de rivalii săi, în special de Twitter Inc, a cărui bază de utilizatori stagnează la aproximativ 300 de milioane. De asemenea, un alt competitor, Snapchat, a depăşit pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Firma de cercetare eMarketer prognozează că veniturile din publicitate ale Instagram vor ajunge la 1,53 miliarde de dolari în acest an pentru ca în 2018 să treacă de 5 miliarde de dolari. Analiştii sunt de părere că rezultatele financiare ale Facebook au început să beneficieze de pe urma contribuţiei Instagram, chiar dacă reţeaua de socializare nu oferă detalii cu privire la acest lucru. AGERPRES

×
Subiecte în articol: instagram