x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Japonezii au creat un câine-robot care îi va ajuta pe nevăzători să se deplaseze (VIDEO)

Japonezii au creat un câine-robot care îi va ajuta pe nevăzători să se deplaseze (VIDEO)

08 Noi 2011   •   12:12
Japonezii au creat un câine-robot care îi va ajuta pe nevăzători să se deplaseze (VIDEO)

Un caine-robot care i-ar putea ajuta pe nevazatori a fost creat de dezvoltatorul japonez NSK impreuna cu Universitatea de Comunicatii Electronice. Inventia poate vizualiza 3D posibilele obstacole din fata lui datorita tehnologiei Microsoft Kinect si a senzorului de distanta inclus, scrie Daily Mail.

Pe suprafetele plate, robotul se poate deplasa cu viteza mai mare, cu ajutorul unor roti, iar pe teren accidentat si scari, acesta foloseste membre articulate. "Labele" sunt intesate de senzori care detecteaza obstacolele din calea lui.

Pentru a fi controlat, software-ul cainelui este pre-programat si se apasa pe manere. Robotul raspunde la instructiunile celui care il utilizeaza, dupa ce ii spune ceea ce urmeaza sa faca prin intermediul unei voci feminine artificiala. Urmatoarele versiuni ale cainelui-robot vor avea comenzi vocale si GPS pentru indicatii mai precise.

Inventia se afla din 2005 in stadiul de cercetare si dezvoltare.
Desi ar mai putea dura un timp pana ce cainele-robot va ajunge sa fie indispensabil precum cainii special antrenati sa-i ajute pe nevazatori, aceasta inventie ar putea avea o piata de desfacere in viitor, data fiind imbatranirea rapida a populatiei globale.

×