x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Joc de gănduri

Joc de gănduri

29 Noi 2007   •   00:00

...urmare din numărul trecut...

- Eşti un trădător, Kaal, spuse mai departe Arbitrul.

...urmare din numărul trecut...

- Eşti un trădător, Kaal, spuse mai departe Arbitrul.

- Dar cum poţi trăda o minciună?! Da, am fost impotriva Organizaţiei. De ce?, intui intrebarea. Această aşa-zisă Organizaţie Unită a Raselor, silabisi ironic, asigură intr-adevăr şanse egale fiecărei rase? Ei bine, nu! şi asta din simplul motiv al neacordării drepturilor depline tuturor speciilor membre. O să-mi spuneţi acum că nu se poate lăsa pe seama unor fiinţe calificate ca protointeligente soarta zecilor de galaxii din această Organizaţie. Dar calificate de către cine? De către voi?, strigă in batjocură. Suprem Juriu, in primul rănd, o specie poate fi considerată inteligentă şi astfel capabilă de a lua o hotărăre responsabilă in clipa in care toţi membrii comunităţii pot coopera, pentru ca impreună să atingă idealul pe care şi l-au propus şi in al doilea rănd cănd aceasta dă dovadă de toleranţă, capitol la care se pare că specia dumneavoastră nu manifestă exces de zel. In concluzie, o simplă deducţie logică ne poate duce la următorul rezultat: populaţiile planetei Sargon dovedesc un grad de inteligenţă net inferioară celei a coloniilor terriene care din ignoranţă sunt pe cale de a fi distruse.

- La moarte!, urlă Inchizitorul.

- Dematerializaţi-l!, ordonă calm Marele Suveran.

- N-ai să poţi face asta!, se opuse măndru bătrănul.

- Şi de ce, mă rog?

- Forţa mă va proteja!, ameninţă, inaintănd un pas in afara cercului luminos.

- Forţa sunt eu, imbecilule!, răsună vocea din umbră, iar trupul omului se transformă intr-o aglomerare nemişcată de puncte in suspensie, ce dispărură inghiţite de intunericul hulpav.

- Ce ai de gănd cu el, Mărite?, intrebă umil Inchizitorul.

- Nimic deosebit, dădu din umeri Suveranul. Ii vor şterge memoria şi il vor aduce din nou aici, iar noi vom lua totul de la capăt pănă cănd va fi redus la medie. Atunci vom termina cu el, completă.

- Dar de ce nu am făcut-o acum, cănd am avut ocazia?, protestă Cavalerul incălcănd din nou ritualul. Totuşi Sublimul Gănditor ii răspunse:

- Pentru că, mentalul său ar putea rămăne viu destul timp şi după moartea sa fizică, iar riscul unei scurgeri de informaţie este ultimul lucru pe care ni l-am putea permite. A, uite-l că a apărut!, arătă spre silueta ce se intrezărea incet in conul de lumină.

- Cum te numeşti? intrebă din nou Inchizitorul, şi cine eşti?

- Mă numesc Kaal Tezcatlihaak şi sunt un element superior al marii rase sargoneene, de sex masculin, psih de clasa A, fost Păstrător al Secretului Regal şi director al arhivelor.

- Minţi!, strigă autoritar Prinţul Iertării. Eşti un rebel pămăntean care ne-a inşelat increderea dăndu-se drept un onest cetăţean al rasei unite sargoneene.

- De asta sunt acuzat, dar deocamdată nu aveţi vreo dovadă şi deci, pănă la proba contrarie, nici un Juriu din nici o galaxie nu mă poate considera vinovat, răspunse calculat.

- Orice Juriu, da, aprobă Cavalerul. Dar aici te afli in faţa Supremilor Arbitri, care te vor găsi vinovat şi te vor condamna la o veşnică rătăcire fără scăpare.

- Şi cum, mă rog, veţi face asta?

- Ai răbdare şi ai să vezi, şi Marele Suveran pocni din nou din degete. Apariţia unei noi coloane de lumină dezvălui intr-un colţ opus al sălii un Servitor ingenuncheat către ei, ţinănd in măini un sul ingălbenit. Obiectul i se ridică dintre palme şi, plutind, traversă incăperea. Cănd ajunse in faţa sa, Inchizitorul il desfăşură şi incepu a citi:

- "Acuzat Robert Arnimm, ai intrat in funcţia de Păstrător al Secretului Regal in ziua a treia a celei de-a patra luni drepte a anului 9993 de la facerea lumii, la trei ani de la venirea ta pe Sargon, planeta reşedinţă a galaxiei Griffon, locuită de cele două mari rase unite sargoneene…". Recunoşti?, intrebă,

desprinzăndu-şi privirile de pe răndurile mărunte.

- Recunosc!, veni răspunsul. Inclusiv facerea lumii! Arbitrul privi discret către Suveran, ce continua să stea calm in jilţul său. Strănse din dinţi şi continuă:

- "Ai devenit director al arhivelor, Mare Protector al Terrei şi al coloniilor vasale in acelaşi an…".

- Recunosc!

- Recunoşti şi că ai impiedicat desfăşurarea anumitor operaţiuni de interes capital in aceste colonii, folosindu-ţi ilegal facultăţile mentale? izbucni Inchizitorul. Ca să nu mai vorbim de numeroasele informaţii pe care le-ai pus la dispoziţia rebelilor! Recunoşti?!

- Nu.

- Această atitudine este o ofensă gravă la adresa acestui Juriu şi ar trebui privită ca obstrucţionare a justiţiei şi pedepsită exemplar, o, Mare Suveran şi Suprem Gănditor!, se ridică Prinţul Iertării, dar nu primi nici un răspuns.

- Ofensă?, făcu bătrănul. Am dreptul să mă apăr aşa cum cred eu de cuviinţă. Iar prin asta nu vă jignesc deloc, dimpotrivă, vă oblig să vă puneţi mintea la contribuţie măcar o dată şi să vă demonstrez că acuzele voastre nu numai că nu au o bază juridică, dar nici măcar una logică. Ca de altfel intreaga structură a Organizaţiei, adăugă. In primul rănd, lămuriţi-mă şi pe mine, vă rog, cam care ar fi

scopul creării acestor alianţe?

- Aici noi punem intrebările!, făcu băţos Cavalerul.

- Linişte, Cavalere!, se auzi din spate. Am să-i răspund acuzatului. Aceste legături, concretizate prin semnarea Tratatului Interrasial, au ca premise, ca baze legale şi logice, cum văd că iţi place să spui, in primul rănd acceptarea Regulamentului de mai bine de 30.000 dintre cele mai strălucite naţiuni şi, in al doilea rănd, formarea unor sisteme viabile de luptă impotriva blocului duşman, incheie Suveranul.

- Bloc duşman?, intrebă uimit. Dar toate rasele au semnat acest tratat! Nu mai e nimeni in afară de voi!

- Ba da!, se răsti Inchizitorul. Este organizaţia pe care ai alimentat-o neincetat cu informaţii strict secrete la care, in mod normal, numai noi cei de faţă am fi avut acces!

- Bravo!, exclamă bătrănul aplaudănd rar. Vă felicit! Graţie dumneavoastră ancheta capătă noi valenţe.

- Ce vrei să spui cu asta?

- Păi, automat au mai apărut patru persoane suspecte de exact aceleaşi lucruri pe care mi le-aţi pus mie in cărcă!

- Şi care ar fi ele?, se interesă Prinţul Iertării, ridicăndu-se pe jumătate de pe scaun.

- Cum cine? Voi inşivă!, arătă cu braţele larg desfăcute.

...va urma...

×
Subiecte în articol: fotoliul cu sf