x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Lumea sub lupă

Lumea sub lupă

de Delia Zahareanu    |    27 Sep 2007   •   00:00
Lumea sub lupă

Jurnalul Naţional iţi aduce de astăzi un nou supliment: ZOOM. Vei explora fabuloasa lume a ştiinţei şi a marilor descoperiri şi, numai cu ZOOM, primeşti săptămănal un DVD cu documentarele Discovery!
● Poveştile muzicii din viitor ● Odiseea centralelor nucleare americane - Mircea Raţiu ● Fotoliul cu SF: Plimbare de dimineaţă ● Regatul din spaţiu ● Primele stele din Univers ● Diversitate in ariditate ● Piramida Alpină şi cursa luxului ● Hobbitul" - om din Indonezia ● Istoria propriului tău stilou ● O vizită, o frunză ● Uşi din grău şi tapet din ziar reciclat ● Editorial - Te uită cum ninge septembre ● O nouă carte de Al Gore ● Net Zoom ● Zoom pe Nobel: Jacobus H. van’t Hoff, Wilhelm Conrad Röntgen ● Răpiţi de mare ● Prin Univers ● Marea carte a omenirii ● Hoinar la Cité des Sciences

Inceputul unui proiect

De unde şi pănă unde ZOOM? Ideea a apărut intr-o zi de primăvară, iar numele noii reviste a zbărnăit prin aerul unei seri de mai, in timpul unei şedinţe de găsit titlul pentru noul supliment de ştiinţă şi descoperiri pe care Jurnalul Naţional vi-l prezintă astăzi. De ce ZOOM? Pentru că ZOOM este o lentilă prin care vă invităm să priviţi lumea. De la micro la macro.

De la nanotehnologii la spaţiul cosmic. De la noile cercetări din domeniul zoologiei şi geneticii pănă la descoperirile arheologice. Din viitor inspre trecut, ZOOM işi propune să prezinte şi să popularizeze marile teme de dezbatere şi de actualitate ştiinţifică ale lumii in care trăim. Şi face acest lucru pentru că era digitală; dacă e dată afară pe uşă de nostalgicii vremurilor apuse, intră inapoi pe fereastră, graţie optimismului savanţilor, şi invadează spaţiile in care omul işi desfăşoară viaţa cu aparate sofisticate, cu reţele de comunicaţie invizibile sau cu promisiunile atractive ale unui viitor in care fiinţele umane vor trăi mai bine. Mai bine datorită invenţiilor şi descoperirilor revoluţionare din marile laboratoare ştiinţifice ale globului.

Iar cunoaşterea lor inseamnă, in fond, cunoaşterea posibilităţilor noastre, ca oameni, de a revoluţiona prezentul.

In fiecare săptămănă, de acum inainte, ZOOM vă oferă o ocheadă gratuită in marile muzee ale lumii, vă povesteşte despre viaţa şi opera laureaţilor Premiului Nobel pentru ştiinţe, vă invită să pătrundeţi in găndurile romănilor care au avut contribuţii remarcabile la cercetarea mondială pe diferite domenii, vă propune dosare ale descoperirilor care au revoluţionat istoria omenirii şi vă leagănă in mrejele povestirilor culese de reporterii săi din cele mai neaşteptate domenii. Totodată, marile laboratoare sau institute de cercetare din lume vă vor face semne din paginile lui ZOOM, convingăndu-vă să mergeţi intr-o "vizită" printre trepiede, eprubete, acceleratoare de particule, lasere şi microscoape. Paginile de actualitate vă vor ţine la curent cu cele mai recente ştiri din domenii precum cercetarea spaţială, tehnologie, arheologie sau natură.

Pariul lui ZOOM este unul dificil, deoarece işi propune să scoată de sub straturile complicate de ecuaţii, formule, grafice şi simboluri povestea unei mari descoperiri, spusă şi scrisă pe inţelesul tuturor.

×
Subiecte în articol: zoom