x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă LUMINĂ CIUDATĂ PE MARTE! NASA spune să stăm liniştiţi, că nu sunt marţieni (FOTO)

LUMINĂ CIUDATĂ PE MARTE! NASA spune să stăm liniştiţi, că nu sunt marţieni (FOTO)

09 Apr 2014   •   23:20
LUMINĂ CIUDATĂ PE MARTE! NASA spune să stăm liniştiţi, că nu sunt marţieni (FOTO)

Un punct luminos apărut pe imagini luate pe Marte de robotul american Curiosity la 2 şi 3 aprilie nu este nimic misterios şi nu ar indica prezenţa marţienilor, a asigurat miercuri agenţia spaţială americană /NASA/, informează AFP.

Acest fenomen, care a dat naştere la speculaţii fanteziste pe internet unde unii au văzut posibilitatea existenţei extratereştilor, nu este de fapt decât 'reflectarea luminii soarelui pe roci sau raze cosmice care se lovesc de detectorul camerei' foto, a precizat Justin Maki, un om de ştiinţă de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, responsabilul echipei ce a fabricat camera de navigaţie a Curiosity şi îi asigură funcţionarea.

'Acestea sunt cele mai probabile explicaţii', a adăugat el într-un comunicat publicat pe site-ul NASA. 'În mii de imagini pe care le primim de la Curiosity, vedem puncte luminoase aproape în fiecare săptămână', a subliniat de asemenea omul de ştiinţă. Curiosity a făcut aceste fotografii după ce a ajuns pe Marte la un punct de referinţă numit 'Kimberley'.

Punctul luminos apare la orizont în aceeaşi direcţie nord-vest unde se afla robotul şi soarele după-amiază.

×
Subiecte în articol: lumina marte martieni nasa