x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Lună de miere la ... mormântul lui Elvis Presley

Lună de miere la ... mormântul lui Elvis Presley

de Violeta Fotache    |    21 Aug 2010   •   00:00
Lună de miere la ... mormântul lui Elvis Presley
Sursa foto: Timothy A.Clary/AFP/Mediafax

Mii de fani ai Regelui rock 'n' roll, din întreaga lume, au participat în noaptea de duminică spre luni la o ceremonie specială organizată la reşedinţa acestuia din Memphis, Tennessee - Graceland -, cu prilejul celei de-a 33-a comemorări a morţii megastarului Elvis Presley.



În timpul ceremoniei organizate sub forma unei procesiuni funerare, fanii au aprins lumânări, au depus buchete de flori în faţa mormântului şi au intonat câteva dintre hiturile cântăreţului, precum "If I Can Dream" şi "Fools Rush In".

Shelley Somerville, de 31 de ani, din Australia, fan înrăit, s-a dus la Graceland pentru a treia oară. Anul acesta a fost împreună cu soţul ei, chiar în luna de miere. "Elvis a atins multe inimi şi este ceva spiritual la el. În apropierea lui am un sentiment de calm", s-a confesat australiana, citată de AP. Un alt "fan până la moarte" al lui Elvis Presley, profesorul suplinitor Paul Fivelson, de 58 de ani, prezent la Graceland a mărturisit că în semn de omagiu pentru regele rock 'n' roll-ului i-a pus nepoatei sale numele de Presley. "Să fac parte din experienţa Elvis şi din aura pe care o răspândeşte acest eveniment este foarte important pentru mine", a declarat el, citat de AP. Elvis a murit la Graceland la 16 august 1977. Procesiunea de la reşedinţa regelui este punctul de apogeu al unei săptămâni de manifestări care a cuprins întâlniri ale fanilor, difuzări de filme şi concursuri de sosii ale lui Elvis Presley, conversaţii cu scriitori, fotografi şi prieteni apropiaţi ai lui Elvis, precum Joe Esposito. Procesiunea atrage anual mii de fani, care lasă flori, ursuleţi de pluş şi alte obiecte la mormântul lui Elvis de la Graceland.

În memoria cântăreţului care ar fi împlinit anul acesta 75 de ani, va avea loc la 12 septembrie în Hyde Park din Londra, concertul "Elvis Forever" prezentat de Chris Evans şi difuzat live de postul BBC Radio 2.

×
Subiecte în articol: zoom