x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Marea carte a omenirii

Marea carte a omenirii

de Jurnalul National    |    27 Sep 2007   •   00:00
Marea carte a omenirii
Sursa foto: AFP /

De la spaţiul cosmic pănă la regimurile politice ale omenirii, Editura Litera Internaţional vă propune grandioasa "E.Enciclopedia".

De la spaţiul cosmic pănă la regimurile politice ale omenirii, Editura Litera Internaţional vă propune grandioasa "E.Enciclopedia".

E.Enciclopedia - Marea carte a cunoaşterii

Autori: Colectiv editorial

Editura: Litera Internaţional

Vrei să afli mai multe despre Mercur? Vrei să ştii impărţirea mamiferelor pe planeta noastră? Eşti curios să cunoşti mai bine geografia continentelor Terrei? Sau să inţelegi marile religii ale lumii? Atunci "E.Enciclopedia - Marea carte a cunoaşterii" publicată in Romănia de Editura Litera Internaţional este soluţia. Pe lăngă formatul grafic de excepţie, cu ilustraţiile atractive şi captivante, enciclopedia pune la dispoziţie un instrument suplimentar de informare: internetul. Lucrarea este găndită interactiv, avănd trimiteri la site-ul său, oferite de Google, pentru subiectele pe care cititorul doreşte să le cunoască in detaliu.

CONŢINUT. Cartea este găndită pentru cititorul contemporan care, neavănd mult timp la dispoziţie din pricina programului său incărcat de viaţă, trebuie să obţină informaţiile de bază pe care se edifică o cunoaştere ulterioară aprofundată. Fiecare pagină a E.Enciclopediei este organizată pentru a oferi informaţii concentrate, esenţiale pentru un anumit domeniu ori subiect. De la spaţiul cosmic pănă la geologia planetei noastre, trecănd prin regnurile vegetale şi animale, ajungănd la istoria omenirii, lucrarea oferă detalii despre toate domeniile mari de cunoaştere umană. Industria, chimia, fizica, religia şi artele se succed in paginile bogate ale cărţii ca intr-un carusel fascinant.

PLIMBARE. De la tipar, tipurile de scriere, operă, balet, la film, atăt in varianta americană, căt şi in cea asiatică, ilustrată de maşina de produs celuloid de la Bollywood, in India, E.Enciclopedia arată celui interesat care au fost paşii pe care omul i-a făcut din cele mai vechi timpuri ale preistoriei noastre pănă la incredibilele experimente cu nanotehnologii in prezent. Maiaşii, aztecii, califatele arabe, renascentiştii, colonizarea Americii şi revoluţiile industriale defilează in secţiunile Marii cărţi a cunoaşterii intr-un savant aranjament grafic, extrem de prietenos, care ii captivează in egală măsură şi pe cei mai blazaţi cunoscători sau pe novicii interesaţi de anumite domenii. E.Enciclopedia este o carte pe care ZOOM o recomandă cititorilor de toate vărstele, avizi de cunoaştere.

Invenţii şi descoperiri

Editura: RAO

Din seria "Enciclopediile Larousse", Editura RAO aduce pe piaţa romănească de carte o lucrare destinată celor mici. "Invenţii şi descoperiri", ilustrată atractiv pentru copii, cu desene amuzante, propune părinţilor un instrument pentru dezlipeala năsucurilor curioase de sticla ecranului de televizor pentru o plimbare prin istoria invenţiilor şi a marilor descoperiri ale omenirii. Structurată pe capitole tematice, precum "Sănătatea", "Pămănt, Univers, natură" sau "Tehnologie", lucrarea ii introduce pe micuţi in lumea cercetărilor ştiinţifice, explicate pe inţelesul lor, şi le face cunoştinţă cu marii inventatori ai lumii, de la astronomul Hubble pănă la Graham Bell, inventatorul primului telefon. La sfărşitul cărţii, cei mici vor găsi şi un scurt dicţionar de termeni ştiinţifici explicaţi pentru ei, precum şi colaje tematice atractive organizate cronologic.

Marile minuni ale lumii

Autor: Russell Ash

Editura: Litera Internaţional

Colosul din Rodos, Grădinile suspendate ale Babilonului, statuia lui Zeus din Olympia sau Marile Piramide. Dacă vă aşteptaţi ca lucrarea "Marile minuni ale lumii", editată de Litera Internaţional, să fie doar un album in care să citiţi despre clasicele minuni ale Antichităţii, urmează o surpriză. Cartea, al cărui design este pe formatul unui album de artă, nu face doar o amplă trecere in revistă a ceea ce omenirea a considerat dintotdeauna ca fiind culmile de nedepăşit ale frumuseţii şi ale grandorii in arhitectură.

Pe lăngă minunile antice, "Marile minuni ale lumii" aduce cititorul in secolul XXI, prezentăndu-i excelenţele tehnice ale omenirii, trenuri de mare viteză, arhitectură contemporană, spectacol şi artă, tot ceea ce poate fi considerat, după standardele contemporane "o minune".

×
Subiecte în articol: zoom litera internaţional litera interna