x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Marea dragoste SECRETĂ a sângerosului Vlad Ţepeş. Pe cine a iubit DRACULA

Marea dragoste SECRETĂ a sângerosului Vlad Ţepeş. Pe cine a iubit DRACULA

03 Dec 2012   •   10:17
Marea dragoste SECRETĂ a sângerosului Vlad Ţepeş. Pe cine a iubit DRACULA

În spatele figurilor celebre din istorie, se află femei şi bărbaţi cu trăiri şi emoţii omeneşti. Şi inima de gheaţă a crudului voievod Vlad Ţepeş a fost cucerită de fiica unui simplu ţesător.

Femeia care a reuşit să-i cucereasca definitiv inima a fost Katharina Siegel, fiica unui tesator din Corona (Braşov). Se pare ca a fost singura fiinţă pentru care Dracula a făcut crize de gelozie.

Povestea celor doi incepe in decembrie 1455. Tânăra Katherina se chinuia să tragă, prin zăpadă, o sanie mare încărcată cu merinde pentru soldaţii Bastionului Ţesătorilor, aflat pe un deal din Corona. Când voievodul a văzut-o pe tânăra fată chinuindu-se, acesta i-a sărit în ajutor, spre surpinderea ofiţerilor care-l însoţeau.

Katherina avea 17 ani şi Vlad 35 de ani. Vlad s-a îndrăgostit pe loc de Katherina şi a recurs la tot felul de strategii pentru a o seduce.

Îndragostit până peste cap de tânăra fată, Ţepeş trecea adesea pe lângă casa acesteia, îi comanda cele mai frumoase rochii din mătăsuri şi dantele alese din Veneţia şi Flandara.

Conform cronicilor, la 2 aprilie 1459, supărat pe taxele mari impuse de saşii din Braşov şi intrigile capilor cetăţii, Vlad Ţepeş a distrus toate recoltele de grâne din Ţara Bârsei. A poruncit să fie prinşi sute de târgoveţi şi negustori care veneau cu marfă în cetate, pe care i-a dus lângă mahalaua oraşului, în zona Bartolomeului de astăzi şi i-a tras în ţeapă. Dimineaţa, sângerosul domnitor a luat micul dejun printre muribunzii care agonizau traşi în ţeapă. După moartea acestora, a poruncit jefuirea şi incendierea Bisericii Bartolomeu, precum şi arderea satului Codlea.

În timpul carnagiului, la urechile domnitorului a ajuns vestea că nevestele negustorilor din cetate au atacat casa unde locuia Katharina. Au bătut-o şi au pus- o la Stâlpul Infamiei. Pentru că i-au tăiat cozile, domnitorul a ameninţat cã va da foc întregii cetăţi. Ca s-o scape pe iubita sa, i-a eliberat pe ceilalţi negustori saşi ce urmau sã fie ucişi.

Vlad Tepes vroia să o ia în căsătorie pe Katharina, dar rigorile religiei nu îi permiteau, deşi avea mai mulţi copii cu amanta din Braşov. I-a scris, chiar, de două ori Suveranului Pontif, Papa Pius II, cerându- i o scrisoare de indulgenta pentru a i se anula căsătoria cu prima soţie, Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei.

Legende locale relatează că, în 1462, Anastasia s-a sinucis, aruncându-se dintr-un turn în râul ce înconjura cetatea.

Vlad Ţepes era liber să se căsătorească, în sfârşit, cu Katharina, cu care avea deja trei copii: Vladislav "Laszlo" (n. 1456), Catherina (n. 1459) şi Christian (n. 1461). Însă un complot al foştilor săi rivali sfârşeşte prin întemniţarea lui Ţepeş la Buda, unde Matei Corvin i-a spus atunci că îl eliberează cu condiţia să o ia in căsătorie pe mătuşa sa, Elisabeta Corvin de Hunyadi. Astfel, Ţepeş a ratat oficializarea relaţiei cu Katharina. Însă a mai avut cu aceasta încă doi copii - Hanna (n. 1463) şi Sigismund (n. 1468).

Katharina i-a ramas aproape lui Dracula chiar şi după căderea acestuia de pe tron, în 1462, iar Ţepeş s-a îngrijit de toţi descendenţii săi, aşa cum atestă cărţile funciare din 1850 ale familiilor Draguly, Laszlo sau Siegel. Asasinarea voievodului, în 1477, a pus capăt celei de-a doua domnii şi dragostei dintre el si Katharina. Iar frumoasa care l-a cucerit până la moarte pe Dracula s-ar fi întors la mânăstire.

Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×
Subiecte în articol: vlad tepes dragoste dracula