x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Messenger a ajuns pe orbita planetei Mercur

Messenger a ajuns pe orbita planetei Mercur

18 Mar 2011   •   13:05
Messenger a ajuns pe orbita planetei Mercur
156875-.jpgSonda spaţială Messenger de la NASA a devenit prima navă spaţială care orbitează cea mai apropiată planetă de Soare. Confirmarea intrării sondei pe orbita planetei Mercur a venit aseară, informează CNN.

"Sosirea pe orbita planetei Mercur este cea mai mare realizare de la lansarea Messenger de acum şase ani şi jumătate. Este rodul unei munci imense pe partea de navigare, ghidaj şi control a echipei care a condus această navă spaţială timp de 7,9 miliarde de kilometri", a declarat Peter Bendini, managerul de proiect al Messenger, de la Laboratorul de Fizică Aplicată de la Universitatea John Hopkins, potrivit antena3.ro.

Agenţia spaţială speră să primească primele poze de la sonda Messenger la sfârşitul lunii martie. Prima fază de studiu a misiunii este programată pentru 4 aprilie.

"În ciuda apropierii de Pământ, planeta Mercur a fost zeci de ani neexplorată. Pentru prima oară în istorie, un observator ştiinţific se află pe orbita celei mai apropiate planete de Soare din sistemul nostru solar. Secretele planetei Mercur sunt pe cale să fie dezvăluite", a declarat Sean Solomon, unul dintre cercetători.

×