x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Microcipuri implantate în mâna angajaţilor (VIDEO)

Microcipuri implantate în mâna angajaţilor (VIDEO)

de Georgiana Mihalache    |    10 Feb 2015   •   23:35
Microcipuri implantate în mâna angajaţilor (VIDEO)

O companie suedeză intenţionează să implanteze cipuri angajaţilor săi pentru a le uşura acestora accesul în clădire sau folosirea unei imprimante. Cipul este de mărimea unui bob de orez şi urmează să fie implatat în mână, informează BBC şi Reuters.

Dispozitivul le dă posibilitatea angajaţilor să deschidă uşile şi să folosească aparatele fără un card de acces, precum şi să facă schimb de date cu telefoanele mobile inteligente.

În ziua deschiderii clădirii companiei, directorului executiv i s-a implantat un astfel de cip, acesta afirmând că îşi doreşte să ţină pasul cu dezvoltarea tehnologiei, scrie BBC. Proprietarul companiei arată într-un videoclip cum deschide uşa de la biroul său fără card de acces.
Viitorilor 700 de angajaţi care sunt aşteptaţi la companie li se va da posibilitatea de a beneficia de aceste cipuri. În afară de folosirea imprimantelor şi a accesului mai uşor în clădire, prin acest cip s-ar putea plăti un meniu printr-o simplă atingere de mână.

Proiectul de implantare a cipurilor este realizat de Grupul Suedez de Biohaking, iar obiectivul lor este să-i pregătească pe oameni pentru ziua în care toţi vor dori să aibă un astfel de implant.

Unii dintre angajaţii companiei sunt nerăbdători să le fie implantate cipurile, iar alţii sunt reticenţi, potrivit sursei citate. În timp ce un tânăr a spus nu categoric implatării dispozitivelor, o femeie a declarat că este deschisă evoluţiei tehnologice, însă nu vede prea multă utilitate în deschiderea unei uşi cu ajutorul unui cip.

Click aici pentru VIDEO


×