x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA a pierdut un laptop care conţinea codurile de control ale Staţiei Spaţiale Internaţionale

NASA a pierdut un laptop care conţinea codurile de control ale Staţiei Spaţiale Internaţionale

02 Mar 2012   •   06:35
NASA a pierdut un laptop care conţinea codurile de control ale Staţiei Spaţiale Internaţionale

Inspectorul General NASA, Paul K. Martin, a recunoscut intr-o declaratie scrisa adresata Comisiei de Stiinta, Spatiu si Tehnologie a Camerei Reprezentantilor ca un laptop pe care se aflau algorimii folositi pentru a controla Statia Spatiala Internationala a fost furat in martie 2011, scrie Daily Mail.

Reprezentatul agentiei spatiale americane a dezvaluit ca laptopul face parte din cele 48 de device-uri ale NASA care au fost furate sau pierdute intre aprilie 2009 si aprilie 2011.

Potrivit lui Martin, intre 2010 si 2011 au fost raportate peste 5.000 de incidente de securitate.

Laptopul furat in martie continea informatii importante, cum ar fi unele legate de programele spatiale Constellation si Orion.

De asemenea, reprezentantul NASA a recunoscut ca informatiile de pe aceste device-uri nu au fost codate si a recomandat implementarea unui protocol care sa vizeze asta.

Acelasi Paul K. Martin anunta, anul trecut, disparitia din depozitele NASA a mai bine de douazeci de probe de sol lunar aduse de astronautii americani pe Pamant.

NASA isi pune din cand in cand bogatiile la dispozitia oamenilor de stiinta in scopuri de cercetare, sperand sa le primeasca inapoi. Nu de putine ori insa acestia din urma sustin ca au nevoie in continuare de probele respective si refuza sa returneze materialele, declara Martin la sfarsitul anului trecut.

NASA a recunoscut ca a mai pierdut mostre in trecut. Un cercetator a pierdut 18 probe de sol lunar in 2010. In 2002, 218 mostre de sol lunar si meteoriti au fost furate de la Centru Spatial Johnson, din Houston, insa, in cele din urma, au fost returnate.

×