x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA spune adevarul despre SFARSITUL LUMII

NASA spune adevarul despre SFARSITUL LUMII

de IncomeMagazine    |    30 Noi 2012   •   08:11
NASA spune adevarul despre SFARSITUL LUMII
Sursa foto: Benjamin Haas/Getty Images/Hemera
Oamenii de stiinta ai Agentiei spatiale americane, NASA, au decis sa descrie viitoarele evenimente cosmice, pentru a spulbera temerile generate de miturile potrivit carora sfarsitul lumii va veni la 21 decembrie 2012.


Zvonurile privind iminenta apropiere a Apocalipsei, speculatii bazate pe o interpretare eronata a calendarului mayas, au speriat o gramada de oameni, care s-au adresat expertilor NASA cu rugamintea de a explica fenomenele din 21 decembrie 2012. Data solstitiului de iarna se regaseste pe placa de piatra gasita de arheologi in 1960 si care are o vechime estimata la 1.300 de ani. Ea indica sfarsitul anului asa-numitului ciclu calendaristic al Erei celui de-al Cincilea Soare, care a inceput in august 3.114 i.e.n. Conform calculelor indienilor maya, la 21 decembrie 2012 se incheie marele ciclu de dezvoltare a omenirii, care a durat 26.000 de ani.

Desi cercetatorii culturii maya sunt unanimi in a afirma ca autorii calendarului indian nu au considerat aceasta data drept sfarsitul lumii, anul acesta in intreaga lume s-au raspandit tot felul de zvonuri legate de diferite evenimente cosmice, care vor conduce la producerea unui cataclism pe Terra. Conform unuia dintre cele mai populare mituri, prin Sistemul Solar bantuie planeta Nibiru, care s-ar putea ciocni cu Pamantul la sfarsitul acestui an.

Citeste despre observatiile expertilor NASA

Citeste si
Noua racheta balistica rusa, mai infricosatoare decat Satana
SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria
Nouriel Roubini explica de ce 2013 va fi un dezastru

×
Subiecte în articol: nasa calendarul maya sfarsitul lumii