x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA a descifrat marele secret al planetei Uranus!

NASA a descifrat marele secret al planetei Uranus!

25 Apr 2018   •   12:57
 NASA a descifrat marele secret al planetei Uranus!

Planeta gazoasă Uranus ascunde un secret: miroase groaznic, a anuntat Agentia spatiala americana, NASA. Cercetătorii mereu s-au intrebat din ce sunt compusi norii planetei aflate la 2,9 miliarde de kilometri de Soare.

 

"Chiar şi după decenii de observaţii şi o vizită a sondei NASA Voyager 2, Uranus a păstrat un secret foarte important - compoziţia norilor săi", afirma NASA.

Dar, in sfarsit, oamenii de stiinta au reuşit să confirme că una dintre componentele cheie ale norilor de pe Uranus este hidrogenul sulfurat, un gaz cu un miros puternic de oua stricate, evitat de majoritatea oamenilor.

Potrivit NASA, s-a ajuns la aceasta concluzie, dupa ce o echipă internaţională de specialisti a folosit un spectrometru pentru a diseca lumina în infraroşu de pe Uranus captată de telescopul Gemini North de pe insula Mauna Kea, din Hawaii.

Oamenii de ştiinţă au presupus existenţa pe Uranus a hidrogenului sulfurat dar nu aveau dovada. NASA a precizat că oamenii nu trebuie să-si faca griji in privinta mirosului, pentru ca, dacă se vor apropia vreodată suficient de Uranus, sufocarea şi expunerea la frig îşi vor face efectul cu mult înaintea mirosului în atmosfera cu o temperatură de minus 200 de grade Celsius.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: uranus miros oua stricate nasa