x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA va trimite oameni pe Marte

NASA va trimite oameni pe Marte

06 Mai 2017   •   19:50
NASA va trimite oameni pe Marte

NASA este pregătită de a îndeplini visul omenirii de a trimite oameni pe Marte, dezvăluind un plan în cinci etape pentru a ajunge pe Planeta Roşie.

În momentul de faţă, suntem în faza 0, care presupune efectuarea de teste pe Staţia Spaţială Internaţională şi elaborarea parteneriatelor cu companii private.

Faza I va începe în 2018 şi se va termina în 2025 şi va include lansarea şi testarea a şase rachete de tip SLS. Aceste rachete vor furniza componente pentru DSG (Deep Space Gateway), o nouă staţie spaţială care va fi construită în apropierea Lunii pentru a ajuta astronauţii în drumul lor către Marte.

Faza II presupune lansarea transportului DST (Deep Space Transport) spre staţia Lunii în anul 2027, iar în 2028 şi/sau 2029, astronauţii vor locui în acest transport pentru mai bine de 400 de zile.

În 2030, faza III va avea în vedere reaprovizionarea DST şi a echipajului cu ajutorul unei rachete SLS.

Faza IV, desigur, va însemna călătoria în sine pe Planeta Roşie care va avea loc în anul 2033.

Cea mai evidentă dificultate a Agenţiei Spaţiale Americane este bugetul redus, fiind doar 0,5% din bugetul total al Statelor Unite. De asemenea, NASA este în competiţie cu două firme private, anume Boeing şi SpaceX, care speră să ajungă primele pe Marte, cu SpaceX propunându-şi chiar să ajungă pe planeta vecină în anul 2022.

Sursa: descopera.ro

×
Subiecte în articol: vis nasa marte