x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

http://www.birds.cornell.edu/AllAboutBirds/

În regatul zburătoarelor deseori domneşte haosul. Miile de specii de păsări existente în lume sunt însă catalogate cu migală şi răbdare de către specialiştii de la Laboratorul Ornitologic al Universitaţii Cornell, din Statele Unite.

http://www.birds.cornell.edu/AllAboutBirds/

În regatul zburătoarelor deseori domneşte haosul. Miile de specii de păsări existente în lume sunt însă catalogate cu migală şi răbdare de către specialiştii de la Laboratorul Ornitologic al Universitaţii Cornell, din Statele Unite. Site-ul instituţiei americane de învăţământ este structurat astfel încât să fie accesibil unui număr cât mai mare de curioşi despre viaţa înaripatelor, de la cei mici până la specialiştii interesaţi de domeniu. Pe lângă informaţiile legate de clasificările şi de speciile de păsări existente, site-ul oferă şi fişiere multimedia în care doritorii pot vedea direct comportamentul zburătoarelor filmate direct în habitatul lor natural.

 

http://www.fighter-planes.com/

Deseori, cei înnebuniţi după avioanele de luptă nu văd decât dâre pe cer şi un bubuit asurzitor, datorat vitezei pe care o ating acestea. Însă pentru a avea o imagine de ansamblu asupra acestor maşinării care fascinează de generaţii întregi, site-ul propus de ZOOM permite o trecere în revistă cronologic organizată a avi­oa­ne­lor de luptă de la începutul secolului al XX-lea până în prezent, din toa­te ţările lumii, aranjate pe categorii şi cu specificaţii tehnice.

 

http://www.wxdude.com/page5.html

Cine nu cunoaşte încă baza fizică a apariţiei tunetelor şi a fulgerelor nu are decât de câştigat prin accesarea site-ului lui Nick Walker, care se intitulează “Tipu’ de la Vreme”, un meteorolog care explică pe înţelesul tuturor fenomene naturale precum cele propuse mai sus. Aşadar, cu Walker veţi înţelege în paginile site-ului lui tainele naturii dezlănţuite.

 

http://www.akforest.org/facts.htm

Pădurile din Alaska fascinează. Sunt un teritoriu dens şi plin de viaţă sălbatică, în care speciile de animale şi plante nu sunt ameninţate cu dispariţia, ceea ce le transformă într-unul dintre puţinele ecosisteme neafectate de intervenţia omului. Pădurile din Alaska sunt clasificate în tipologia “pădurilor Boreale”, păduri care cresc la altitudini apropiate de cercul polar de Nord.

 

http://www.flmnh.ufl.edu/cnhc/cnhc.html

Pentru pasionaţii de crocodili, site-ul propus de ZOOM în acest număr oferă informaţii inedite. Puţini ştiu că aceste reptile sunt cele mai “gălăgioase” din cadrul regnului lor. Comunicarea crocodililor are nuanţe şi inflexiuni specifice, care, în funcţie de amplitudinea sunetelor trimite mesaje specifice între membrii speciilor. Astfel, sunetul de ameninţare poate lua trei tonuri distincte care variază în intensitate, fiecare având caracteristicile sale acustice. Iar pentru doritorii de animale “extreme”de companie, site-ul oferă şi un ghid al felului în care crocodilii din anumite specii pot fi îngrijiţi pe post de animale de casă.

 

http://www.defenders.org/wildlife_and_habitat/wildlife/penguin.php

Sunt puţini cei care nu privesc curioşi un documentar despre pinguini, chiar dacă nu aveau nici o intenţie sau interes despre aceste vieţuitoare. O dată captivaţi de imaginile şi informaţiile despre pinguini, cei care vor să ştie mai multe despre majestuoasele păsări de la Polul Sud, care trăiesc într-unul dintre cele mai ostile habitate naturale din lume, pot afla informaţii suplimentare despre ele consultând datele furnizate de organizaţia Defenders of Wildlife.

 

http://www.historyworld.net/wrldhis/PlainTextHistories.asp

Una dintre cele mai importante dinastii din India, cea care a extins teritoriul peste care domnea, transformându-l într-un adevărat imperiu. Mogulii indieni au rămas în istorie ca personaje de o bogăţie fabuloasă, care le-a permis să ducă la formarea unei culturi recunoscute ca una dintre cele mai rafinate din istoria omenirii. Pe site-ul recomandat de ZOOM, puteţi găsi detalii despre fiecare membru al acestei dinastii, împreună cu informaţii despre arta şi cultura care au iradiat din India spre lume în perioada domniilor mogule.

 

http://www.library.thinkquest.org/C003603/english/monsoons/index.shtml

Ce sunt musonii, care este legenda lor, de unde provin, cum se deosebeşte musonul de vară faţă de musonul de iarnă? Întrebări la care veţi afla răspunsurile consultând site-ul propus de ZOOM, pe această temă. Pe lângă întrebările de pornire legate de musoni, puteţi afla şi detalii despre fenomenele care însoţesc aceste vânturi legendare care sunt întâlnite numai în Asia.

×
Subiecte în articol: site-ul zoom pe net