x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00

http://china-corner.com/

China-corner.com este un site complex despre cultura şi tradiţia chineză. Cei interesaţi pot găsi aici cele mai importante informaţii despre cea mai populată ţară de pe Glob. De la o istorie detaliată a locurilor, oamenilor şi a războaielor chineze, până la pătrunderea în bucătăria chinezească, site-ul parcurge domeniile care te duc direct cu gândul la China – meşteşugul broderiilor, pictura, obiectele din jad. Un domeniu aparte abordat de site-ul China-corner este opera chineză, plină de culoare şi trăiri intense. Bineînţeles că nu puteau lipsi artele marţiale şi cele mai noi ştiri despre tărâmul dragonilor.

 

http://www.taj-mahal.net/index.htm

Site-ul îţi propune un tur virtual pentru a explora Taj-Mahalul, o excursie din faţa monitorului care include imagini de pe acoperişul său sau plimbări prin minarete şi criptă, locuri care, în mod normal, sunt închise pentru ochii sau paşii publicului. Turul include panoramări tridimensionale, filmuleţe, fotografii, naraţiune descriptivă, hărţi, muzică şi text. Un avantaj: nu necesită nici un program intermediar pentru a rula, se deschide direct din browserul de internet şi te poartă într-o călătorie care sigur te va face curios să afli cât mai multe despre Taj Mahal.

 

 

http://sigiriya.org/

Sigiriya.org este un site informativ despre istoria “muntelui aducerii aminte”. Pe lângă o impresionantă galerie de imagini cu muntele Sighiriya din Sri Lanka, vizitatorii site-ului găsesc informaţii despre arhitectura descoperită aici şi diverse păreri despre misterul care înconjoară fortăreaţa din stâncă. Cei ce vor să afle mai multe despre universul cultural al Sigiriyei pot accesa de aici o serie de alte site-uri care abordează acest subiect.

 

shttp://www.angkorwhat.net/

Construit pentru regele Suryavarman al II-lea, templul Angkor Wat din Angkor este un templu naţional al Cambodgiei, singurul care are aceeaşi semnificaţie religioasă de la fondare. Proiectat să semene cu Muntele Meru, casa zeilor în mitologia hindusă, Angkor Wat este admirat în întreaga lume pentru grandoare, armonie arhitecturală şi pentru numeroasele “devatas” – spirite protectoare care împodobesc pereţii.

 

http://www.explore-kew-gardens.net/

Site-ul urmează acelaşi principiu al turului virtual, de data aceasta propunându-ţi o vizită la grădina botanică regală Kew de lângă Londra. Caracteristicile site-ului sunt la fel de bine puse la punct, cu imagini tridimensionale, fotografii, muzică şi naraţiune, totul pentru ca tu să te bucuri de vizitarea uneia dintre cele mai faimoase grădini botanice din lume.

 

http://www.artsmia.org/art%2Dof%2Dasia/

Un site deosebit de interesant, care poartă vizitatorul prin istoria şi arhitectura ţărilor asiatice. Conţine un ghid al impozantelor dinastii chineze şi al perioa­delor istorice japoneze şi coreene. Ceea ce este deosebit şi totodată atractiv în legătură cu Asia, este religia, modul de viaţă. Site-ul trece în revistă cele mai importante trăsături şi legi ale budismului. Istoria Asiei nu putea fi completă fără o călătorie prin arhitectura realizată aici de-a lungul timpului şi fără menţionarea faimoasei ceramici.

 

shttp://www.scribd.com/doc/2208774/

Citeşte despre secretele cuvintelor şi proverbelor aparţinând limbii chineze, studiind acest text care îşi propune să explice pe cât se poate fascinaţia frumoasei caligrafii chineze, care subli­nia­ză o moştenire culturală semnificativă, foarte veche şi extrem de bogată. În plus, află cum poate limbajul acesta să stea la baza unor succese obţinute pe plan mondial.

 

http://www.historyforkids.org/learn/china/

Un site cu informaţii complete despre China antică. Dedicat în primul rând copiilor, dar excelent de consultat şi pentru adulţi, site-ul este o bogată sursă de cunoştinţe ale istoriei acestei civilizaţii, trecând prin nenumărate domenii precum religie, ştiinţă, literatură, artă şi arhitectură. În plus, pe Kidipedia se găsesc o serie de linkuri către alte informaţii despre civilizaţii străvechi.

×
Subiecte în articol: zoom pe net