x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Noi imagini ale asteroidului Vesta, surprinse de sonda Down (VIDEO)

Noi imagini ale asteroidului Vesta, surprinse de sonda Down (VIDEO)

23 Mar 2012   •   11:13
Noi imagini ale asteroidului Vesta, surprinse de sonda Down (VIDEO)

Oamenii de stiinta care analizeaza imaginile asteroidului Vesta transmise de sonda Dawn sunt surprinsi de o serie de puncte mai stralucitoare de la suprafata acestui corp cosmic, puncte in care se afla cele mai pure concentratii de materie descoperite vreodata de o sonda apartinand NASA, anunta Associated Press.

In imaginile prezentate de Agentia spatiala americana se observa unele puncte de la suprafata asteroidului care apar de doua ori mai stralucitoare decat zonele din jur.

Aceste zone stralucitoare, aflate in special in jurul craterelor de impact de pe astroid, par sa fie rezultatul unor ciocniri cu alti asteroizi ce au pulverizat stratul de la suprafata lui Vesta, expunand materia din care acesta este compus. Aceasta materie are un grad de puritate extrem de ridicat fiind practic neschimbata de la nasterea acestui asteroid, in urma cu 4 miliarde de ani.

Sonda Dawn orbiteaza asteroidul Vesta si transmite date despre el inca de anul trecut. Sonda urmeaza sa paraseasca asteroidul in cursul acestei veri si sa porneasca spre un alt asteroid, Ceres, la care va ajunge in 2015.

×