x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O nouă viziune asupra Apocalipsei: A fost descoperită cea mai veche variantă a calendarului mayaş! (VIDEO)

O nouă viziune asupra Apocalipsei: A fost descoperită cea mai veche variantă a calendarului mayaş! (VIDEO)

11 Mai 2012   •   08:37
O nouă viziune asupra Apocalipsei: A fost descoperită cea mai veche variantă a calendarului mayaş! (VIDEO)

Cea mai veche versiune a calendarului mayas a fost scoasa la lumina. Incredibila descoperire a fost facuta dupa ce oamenii de stiinta au cercetat ruinele unui oras aflat in inima padurilor din Guatemala. Hieroglifele, pictate in rosu si negru, iar picturile murale, care infatiseaza oameni, numere, dar si simboluri astronomice schimba complet ideea despre sfarsitul lumii, informeaza Live Science.

Astfel, arheologul David Stuart, de la Universitatea din Texas, care a participat la descifrarea calendarului, a declarat ca acesta nu marcheaza in niciun fel sfarsitul lumii, ba din contra.

'Calendarul mayas continua pentru bilioane si trilioane de ani in viitor. Suntem inconjurati de numere pe care nici nu le putem descifra', a declarat specialistul.

Specialistii spun ca tabelele descoperite acum sunt cu cel putin 500 de ani mai vechi decat cele care indicau ca sfarsitul lumii va veni pe 21 decembrie.

Calendarul mayas este impartit in 'baktune'/'b’a’ktun', fiecare dintre ele fiind egale cu 400 de ani sau cu 146.000 de zile. Potrivit legendei mayase, lumea in care traim a fost creata acum 12 baktune.

La sfarsitul celui de-al 13 baktun, lumea asa cum o stim noi, ar trebui sa ia sfarsit, iar 21 decembrie 2012 este acea zi. Dimpotriva insa, noua versiune a calendarului are cicluri de timp de 17 baktune, mai mult decat cel standard de 13.

×