x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O rachetă Vega va transporta pe orbită un satelit de observații pentru Maroc

O rachetă Vega va transporta pe orbită un satelit de observații pentru Maroc

18 Noi 2018   •   14:30
O rachetă Vega va transporta pe orbită un satelit de observații pentru Maroc

O rachetă Vega va lansa în noaptea de marţi spre miercuri, de la centrul spaţial Kourou, din Guyana Franceză, satelitul de observaţii ale Pământului MOHAMMED VI - B, aparţinând Marocului, a anunţat duminică societatea Arianespace, transmite AFP. 

"În cadrul celei de-a 9-a lansări a anului şi a 13-a cu o rachetă din clasa Vega, de la începutul folosirii Centrului Spaţial din Guyana (CSG) în 2012, Arianespace va transporta pe orbită satelitul MOHAMMED VI - B pentru Regatul Marocului", conform unui comunicat al companiei europene de lansări spaţiale. 

Lansarea este prevăzută pentru marţi, ora locală 22:42 (miercuri, 01:42 GMT). Misiunea va avea durata de aproximativ 55 de minute, de la lansare până la poziţionarea satelitului pe orbită. 

Satelitul MOHAMMED VI - B va îndeplini în special activităţi cartografice şi cadastrale privind organizarea teritoriului, activităţi agricole, prevenţia şi gestiunea catastrofelor naturale, urmărirea evoluţiilor de mediu şi a procesului de deşertificare, precum şi supravegherea frontierelor şi litoralului marocan, se mai precizează în comunicatul Arianespace. 

MOHAMMED VI - B se va alătura satelitului MOHAMMED VI - A, lansat tot de Arianespace la 7 noiembrie 2017. 

Satelitul a fost construit de consorţiul Thales Alenia Space şi de Airbus pentru Maroc.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: maroc racheta vega satelit de observatii