x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O țestoasă uriașă împlinește 44 de ani de când se află într-o grădină zoologică din Marea Britanie

O țestoasă uriașă împlinește 44 de ani de când se află într-o grădină zoologică din Marea Britanie

24 Dec 2019   •   23:55
O țestoasă uriașă împlinește 44 de ani de când se află într-o grădină zoologică din Marea Britanie

O broască ţestoasă uriaşă împlineşte 44 de ani de când trăieşte la o grădină zoologică din Marea Britanie.
Numită Biggie, ţestoasă a ajuns la Bristol Zoo la 24 decembrie 1975 şi este cea mai veche locatară de la grădina zoologică deschisă în urmă cu 183 de ani.

Sosirea sa în Bristol a coincis cu momentul în care melodia ''Bohemian Rhapsody'' a trupei Queen a urcat pe primul loc.

Biggie locuieşte alături de alte trei ţestoase uriaşe Aldabra - Helen, Twiggy şi Mike.
Fiecare exemplar este important deoarece ţestoasele uriaşe Aldabra se numără printre vieţuitoarele considerate vulnerabile, înscrise pe ''Lista Roşie'' cu animale ameninţate a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Deşi nu se cunoaşte data exactă a naşterii lui Biggie, îngrijitorii săi estimează că acest exemplar mascul are peste 60 de ani şi ar putea trăi mulţi ani de acum înainte întrucât ţestoasele Aldabra au o speranţă de viaţă de peste 100 de ani.

Biggie mănâncă fân şi legume şi preferă ardeii roşii. El cântăreşte 177 de kilograme. La începutul acestui an, când a fost supus unui control veterinar, a fost nevoie de cinci persoane pentru a-l ridica.

''Biggie este un uriaş blând şi mulţi dintre vizitatorii noştri îl iubesc. Nimeni nu-şi poate imagina Bristol Zoo fără el'', a declarat Tim Skelton, curatorul departamentului reptile şi amfibieni din cadrul grădinii zoologice.

Ţestoasele Aldabra pot ajunge la 250 de kilograme şi sunt atât de mari încât nu-şi pot retrage complet capul şi membrele în carapace. Însă, pe insulele pe care au evoluat - în atolul Aldabra - nu au fost nevoite să îşi utilizeze carapacea ca protecţie, întrucât nu existau prădători.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: testoasa uriasa