x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Oamenii de ştiinţă se apropie de OZN-ul din Marea Baltică. "Nu avem linişte de un an"

Oamenii de ştiinţă se apropie de OZN-ul din Marea Baltică. "Nu avem linişte de un an"

01 Iun 2012   •   07:32
Oamenii de ştiinţă se apropie de OZN-ul din Marea Baltică. "Nu avem linişte de un an"

O echipa de cercetatori suedezi sunt foarte aproape de a deslusi misterul desprins parca dintr-un episod Dosarele X. Oamenii de stiinta vor cobori in adancuri pentru a cerceta obiectul cilindric gasit pe fundul Marii Baltice, in urma cu un an, intre Suedia si Finlanda, anunta Fox News.

Astazi, echipa va incepe explorarea, intr-o calatorie ce va dura 6-10 zile. Scafandrii vor cobori pe fundul marii si vor folosi camere care pot fi controlate de la distanta. Ei vor incerca sa determine exact identitatea obiectului, care a fost localizat cu un sonar in iunie 2011, de un echipaj aflat in cautarea epvelor de pe fundul marii.

Obiectul, care are forma unui cilindru cu un diametru de 60 de metri si o "coada" lunga de 400 de metri, va fi examinat de oceanografi si ingineri.

"Acum, la un an dupa aceasta descoperire, nu stim daca este un fenomen natural sau un obiect. Nu ne-am mai gasit linistea de atunci", a spus Peter Lindberg, capitanul echipajului Ocean Explorer, care a identificat asa-zisul OZN de pe fundul marii.

Vestea acestei descoperiri a facut inconjurul lumii acum un an, subiectul captivand in egala masura oamenii de stiinta, dar si presa. Multi au speculat ca ar fi vorba despre un obiect zburator neidentificat, care s-a prabusit in mare.

Peter Lindberg a declarat pentru Fox News ca ar putea fi vorba despre un meteorit sau ramasitele unei nave de razboi rusesti din secolul al XIX-lea.

"Poate fi o multime de lucruri. Daca nu este facut de mana omului, ci de o alta forma inteligenta de viata, atunci ne putem numi norocosi. Nu am castigat niciodata la loterie", a spus Lindberg.

Dennis Asberg, unul din cercetatorii care vor lua parte la misiune, impartaseste ideea colegului lui. "Daca este intr-adevar un OZN, atunci avem de-a face cu o chestiune foarte ciudata", a spus Asberg, care este la fel de nesigur in ceea ce priveste "OZN-ul din Marea Baltica".

Echipa "Ocean Explorer" este formata din 13 cercetatori. Lindberg a afirmat ca se afla in negocieri cu Microsoft pentru ca evenimentul sa poata fi transmis pe Internet.



×